бизнес-профил-в-Pinterest

Изображение: Pinterest

Въвеждането на бизнес профили в Pinterest определено беше полезно за всички потребители. Фирмите спокойно използват допълнителните екстри, които социалната мрежа им предоставя, за да общуват със своите клиенти и да увеличават продажбите си. Крайните потребители пък с лекота откриват марките, които ги вълнуват.

Вие все още нямате Бизнес профил в Pinterest и не знаете дали е необходимо да представяте бизнеса си и там? Запознайте се с някои предимства и недостатъци на бизнес профилите в Pinterest преди да вземете решение.

Потвърдени бизнес страници

Тази опция гарантира на вашите клиенти, че те наистина общуват в Pinterest с вашата марка и с екипа, който стои зад нея, а не с други фенове.

Pinterest ви предоставя готови бутони за споделяне

Те се поставят лесно на уебсайта ви, насърчават и улесняват общуването между вас и вашите потребители и фенове.

Възможност за разширяване на аудиторията

В Pinterest можете да организирате конкурси за най-красив/интересен/оригинален борд или за най-препинван продукт. Можете да измислите и десетки други начини да стимулирате потребителите да споделят и разпространяват съдържанието, което им предоставяте.

Ръководства и полезни статии за това как да използвате бизнес профил в Pinterest

Самият екип на социалната мрежа ви предоставя насоки и съвети как да използвате Pinterest максимално ефективно за собствения си бизнес. Да прилагате съветите им би ви спестило доста средства и наистина би ви помогнало да стигнете до повече фенове.

Инструменти за анализ

В Pinterest вече има вградени инструменти за анализ. С информацията, която те ви дават можете да подобрите представянето си в социалната мрежа и да привлечете повече клиенти.

Недостатъчни инструменти за анализ

Смятаме, разбира се, че това е временно и Pinterest ще добавят така необходимите инструменти за събиране на демографски, географски и социални данни. Това само ще стимулира бизнесите да представят по-добро и по-релевантно съдържание, което пък ще привлече нови потребители и към самата социална мрежа.

Няма как от личния профил да се командва и бизнес профила в Pinterest

Ако искате да имате и личен и бизнес профил в Pinterest, ще трябва да ги ръководите поотделно. Това създава известни неудобства, защото всеки път трябва да се логвате и разлогвате, което губи време. Но като цяло е пренебрежим недостатък.

Най-добрият начин да прецените дали Pinterest ще ви върши работа или не, е като разгледате бизнес профилите на фирми от вашия бранш. Успех!

Подобни публикации