Реклами, промотиране на постове и игри – трикове за набиране на популярност във Фейсбук

Nobody Reads Ads

Изображение: Karen Goldfarb, Copywriter

Вече сте горд притежател на Фейсбук страница. Публикувате приветствени постове, снимки на продуктите, които предлагате, забавни снимки, клипове. Лайковете на страницата ви не нарастват с очакваните темпове, но все пак се натрупват. Активността на феновете ви обаче е под нулата. Не виждате и нови клиенти, които да са се засилили да купуват продукта или услугата ви. Какво можете да направите?

Реклама във Фейсбук

Не ви е нужен специалист, можете да си я пуснете и сами. Всичко е направено лесно, интуитивно. Трябва само да четете надписите и обясненията и да знаете какво искате. Запознайте се с изискванията за обем текст във Фейсбук рекламите. Когато пишете рекламния си текст, уверете се, че той отговаря на 3 въпроса:

– за кого е предназначен;
– какво рекламира;
– какво иска да направят клиентите – непременно включете призив за действие – „купи”, „разгледай”, „резервирай”, „посети”, „абонирай се” и т.н.

Най-хубавото е, че можете да следите резултатите от рекламата и да я променяте по всяко време.

Популяризиране на пост

Плащате за популяризирането на определен пост сред вашите фенове или техните приятели. Мислете много добре какво ще напишете в този пост, за да не отидат парите ви напразно. Информацията в него трябва да е полезна, забавна, да провокира любопитството им, да ги информира за нещо много важно или да ги кара да извършат конкретно действие.

Поставяне на конкретен пост в началото на страницата

Тази опция, за разлика от останалите две, е безплатна. Можете да маркирате дадена публикация и тя да стои непрекъснато най-горе, на видно място на страницата, независимо колко други поста ще публикувате през това време.
Използвайте я за публикации, на които искате да акцентирате: за да обявите промоцията, която тече в момента на сайта ви; за да пуснете линк към новата ви продуктова гама и т.н.

Направете игра на своята Фейсбук страница

Колко ще ви струва? Това зависи от вас. Може да направите игра за хиляди левове, а може да измислите нещо, което да ви струва само няколко часа време. Формулирайте ясно целите на играта още преди да започнете да мислите каква точно да бъде. Изчетете внимателно правилата на Фейсбук по отношение на игрите. Вижте какво прави конкуренцията и не повтаряйте същото. Направете нещо по-добро, по-интересно. Фейсбук потребителите биха се включили в играта ви по две причини – заради хубава награда или защото им е интересно. Естествено, можете да съчетаете двете неща. Освен това е добре механизмът и правилата да са прости и да включват в себе си споделяне с останалите приятели на участника. Така със сигурност ще стигнете до повече хора.

Вярно, че рекламирането във Фейсбук е платено, но пък е гъвкаво. Освен това не е задължително да разполагате с голям бюджет. Заредете акаунта си с минимална сума и пробвайте. Само така ще разберете кое работи за вас и кое не.

Трикове за маркетинг в социалните мрежи (част 1)

Автор: Иванка Могилска

Подобни публикации