Google+ хитрини

Имате си профил във Facebook и друг не ви е нужен? И сте прави, и не сте. Особено след последните ъпдейти да имате профил в Google+ е от важно значение за сайта ви. Така че, ви съветваме да се заемете по-сериозно с разучаването и употребата му.

Предполагаме, че поне от любопитство сте го разгледали и вече сте наясно с основните неща като кръгове в Google+, споделяне, hangouts. Ето какво да направите по-нататък:

Попълнете потока си

Не е нужно да имате много приятели в Google+, за да получавате интересна информация. Отидете на таб Explore и разгледайте темите, които се предлагат. Присъединете към потока си тези, които ви допадат най-много. Така ще получавате полезна и забавна информация.

Запазвайте и филтрирайте търсенията си

Нормално е Google+ да има страхотна търсачка. Има толкова опции, че ще ви трябва време да ги разучите всички. Можете да превключвате между най-нови и най-популярни резултати, да търсите само снимки или събития, да намирате каквото ви трябва на база местоположение и дори да натиснете „пауза”, когато нещо ви хареса много и искате да го разгледате.

Включете се към интересни за вас общности

Google+ групите се наричат общности. Те разполагат с изключително голям брой функции. Можете да създадете поверителна група, в която да общувате с приятели или пък група, посветена на любимия ви филм. Общности, свързани с определена марка продукти също са добра идея. Има допълнителни функции, които ви помагат по-лесно да следите дискусиите в дадена общност.

Използвайте Posts of Note, за да стигнете до повече хора

Отидете на Find people, напишете в полето за търсене Posts of Note и разгледайте резултатите. Направете свой кръг, в който да пазите любимите си постове и да ги споделяте с останалите потребители.

Организирайте по-добре имейла си

Ако пощата ви е в Gmail, можете да организирате в кръгове в Google+ всичките си контакти от нея. След това от „настройки” и „етикети” определяте кои кръгове да се показват или скриват в пощата ви. Удобството е, че можете много бързо да пратите един и същ имейл на няколко човека. Само избирате съответния кръг и сте готови.

Сложете линк към сайта си

Google все повече цени сайтовете с авторско съдържание и ги позиционира по-нагоре в търсачките. Ако имате сайт или блог, свържете го с профила си в Google+, за да удостоверите авторство. Има доста статии по въпроса как точно става това. Прегледайте някоя от тях преди да правите каквото и да било.

Колкото повече използвате социалната мрежа на Google, толкова повече идеи ще ви дойдат с какво тя може да е полезна на бизнеса ви. Пробвайте!

Подобни публикации