AddtoAny

Изображение: AddToAny

Сайтът ви е пълен с полезна информация, поднесена по забавен начин, подредена така, че с един поглед всеки да намира това, което му трябва. Имате и мобилна версия. Въобще – разполагате с всичко необходимо, за да примамите потребителите. Остава ви само да сложите бутони за споделяне.

Можете да вземете код за всеки бутон от самата социална мрежа

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ – всички те ви предлагат код, който да вградите на сайта си. Възможно е да определите сами големината и цвета на бутоните. Обясненията къде точно да се постави кода са подходящи и за абсолютно начинаещи.

Другият вариант е да използвате плъгин

Намирате подходящия, инсталирате го и хоп! имате всички необходими бутони за много по-кратко време.

Разгледайте повече плъгини

Помислете как ще изглеждат бутоните на сайта ви. Сложете ги и пробвайте да го отворите на компютри с различен размер на екрана, а също и на телефон. Понякога – на по-малките екрани – бутоните се озовават върху текста/снимката/видеото и няма как да бъдат махнати от там. В резултат потребителите просто затварят сайта и търсят информация другаде.

При мобилната версия на уеб сайта ви трябва да се съобразите и с друг проблем – бутоните може да са прекалено малки спрямо пръстите на хората. Тогава те няма да могат да споделят информация от нея, което пък ще ви лиши от повече посещения.

Помислете също къде да разположите бутоните на мобилния си уеб сайт

Не е добра идея да са първото, което се набива на очи. Това дразни потребителите. Препоръчително е да ги сложите в долната част на екрана.

Освен това, наистина ли са ви необходими всички бутони?

Понякога е по-добре да анализирате навиците на най-голямата си група потребители и да сложите бутони за споделяне в мрежите, които тя ползва най-често. Така те ще са по-големи и по-лесни за натискане.

Консултирайте се и със специалиста, който е направил мобилната версия на сайта ви преди да слагате бутони или просто го помолете да свърши това вместо вас.

Подобни публикации