Food supplements

Изображение: Vlada Kramina

„Хранителни добавки – вредни или полезни” все още е тема, предизвикваща разгорещени спорове. Налегнала ви е пролетна умора и се чудите дали да не ги пробвате и вие. Или пък да хапвате повече плодове и зеленчуци? Дилемата е лесноразрешима.

Хранителните добавки ви помагат, когато не сте в състояние да си набавите необходимите полезни вещества – соли, минерали, витамини. Те ускоряват метаболизма, засилват имунната система и ви карат да се чувствате заредени с енергия. Но същият ефект наистина можете да постигнете и като добавите към дневното си меню повече плодове и зеленчуци.

Спанакът, копривата, лападът са богати на желязо, което ще ви помогне да се чувствате в добро настроение, жизнени и енергични. Ябълките ще ускорят метаболизма ви. Една шепа бадеми на ден ще ви дадат необходимото количество цинк и магнезий.

Отделете време и прочетете малко повече за това какви хранителни вещества, витамини и минерали се съдържат в различните плодове и зеленчуци. Така ще можете да си съставите балансирано меню и да се чувствате отлично и без да прибягвате към хранителни добавки.

Започнете да правите физически упражнения, намалете кафето, алкохола и цигарите, пийте зелен чай и много вода, спете достатъчно и ще се почувствате отново във форма.

Ако пък не усетите промяна и все още ви владее апатия, сънливи сте, страдате от главоболие и като цяло не се чувствате добре, непременно се консултирайте с лекар. Той най-добре може да прецени от какви хранителни добавки имате нужда и колко дълго да ги пиете. Но дори в този случай не забравяйте, че те не могат да заместят пълноценното хранене и здравословния начин на живот.

Подобни публикации