Защо да ползвам Google+

Защо да ползвам Google+

Изображение:The Next Web

Имате профил в LinkedIn, Facebook, Pinterest, направили сте и фен страници на фирмата си. Поддържате ги, обновявате съдържанието им редовно. Въобще, доволни сте и не разбирате защо ви е профил в Google+.

Трябва ви, вярвайте ми. Ето защо:

Google+ влияе върху SEO оптимизацията и позиционирането на сайта ви в Google Търсене

Когато публикувате статии, линкове, видео и снимки в Google+, хората от вашите кръгове вместо да натиснат бутон like, натискат бутон +1. Колкото повече +1 съберете, толкова по-добре за съдържанието, което сте публикували.

Едно от нововъденията на Google – авторството – също е свързано с Google+. За да удостоверите, че сте автор на даден сайт и така да му придадете по-голяма тежест, вие трябва да имате профил в Google+ – попълнен и със снимка.

Аудиторията на Google+ нараства

Това е именно поради изброените по-горе причини, но фактът е налице – имате възможност да привлечете много нови потребители на сайта си.

Информацията, която публикувате, има по-дълъг живот и може да бъде видяна от повече хора

Всеки път, когато някой коментира поста ви, той се качва отново в началото на информационния поток. Затова и шансовете му да бъде видян от повече хора са по-големи.

Хаштаговете улесняват търсенето в рамките на Google+. Ако използвате правилните хаштагове за вашата сфера, то до вашите постове и линкове ще стигнат много повече хора, отколкото това може да се случи във Facebook например.

По-лесно стигате до подходящите за вас потребители

Можете да ги намерите в различните общности в Google+, както и само с едно кликване да определяте на кой от кръговете си каква информация да изпратите. Не е нужно да спамите всички. Просто имате шанс да сте по-прецизни и да пускате на потребителите само информация, която ги интересува.

Google+ е на Google

Това означава, че търсачката ще търси нови и нови начини да обвързва позиционирането на сайтовете с присъствието им точно в тази социална мрежа

Затова не губете повече време в чудене. Направете си профил и очаквайте следващата ни статия – трикове при използване на Google+!

Подобни публикации