Мобилен уеб сайт – какво е това и трябва ли ми?

Мобилен уеб сайт

Тъкмо се убедихте, че интернет пространството е новата телевизия – ако клиентите не ви откриват там, значи не съществувате – направихте си уеб сайт, оптимизирахте го и вече трябва да мислите за неговата мобилна версия.

Какво е мобилен уеб сайт?

Сайт, създаден специално за мобилни устройства.

Защо да променям нещо по сегашния си сайт, след като всеки може да го отвори през браузъра на телефона си?

Сигурни ли сте в това? Сайтовете, които нямат мобилна версия, се зареждат бавно на телефон, често не се отварят изобщо или блокират цялото устройство. Ако все пак се заредят, най-вероятно снимките ще бъдат много големи и няма да се виждат добре на екрана, текстовете ще са твърде ситни, а бутоните напълно неизползваеми.
Всяко едно от тези събития означава, че вашият потенциален клиент ще потърси информация, продукт или услуга на мобилния сайт на конкуренцията. Просто защото може да види какво му се предлага.

Изберете как да преформатирате сайта си за мобилен телефон

Можете да създадете:

• изцяло нов мобилен сайт;
• мобилна версия на вече съществуващия сайт;
• мобилно приложение.

(Очаквайте в някоя от следващите публикации разяснения кой вариант за какви случаи е подходящ.)

При всяко положение вашият мобилен сайт трябва да е:

• с шрифт, удобен за четене на екрана на телефон;
• без снимки и картинки или те да са в подходящия размер;
• с много интуитивна функционалност;
• с достатъчно големи и удобни за кликане бутони.

Изледвания на потребителите показват, че през 2013 година броят на хората, които търсят информация, поръчват стоки или се възползват от услуги през мобилния си телефон нараства значително. Различните модели смартфони, предлагани на пазара, са удобни, достъпни и хората вече прекарват по-дълго време пред екрана на телефона вместо пред екрана на компютъра си. Във ваша полза е да сте достатъчно гъвкави, за да се променяте заедно с техните навици и нужди или като ги изпреварвате леко.

Проверявайте редовно новите ни публикации и очаквайте още полезна информация, свързана с изграждането на мобилен уеб сайт.

Подобни публикации