Google AdWords – онлайн рекламиране от Google

Запознайте-се-с-рекламирането-в-Google

Изображение: Visual.ly

Google AdWords е онлайн рекламна платформа, собственост на Google. С нейна помощ всеки може да рекламира своите услуги и продукти в търсачката и различни уеб сайтове. Един от основните принципи, на които се базира платформата, е че плащате само, когато някой кликне върху рекламата ви (PPC реклама или Pay-Per-Click). Това свежда риска от неефективност до минимум.

И така Google AdWords ви дава възможност да рекламирате бизнеса си в най-голямата търсачка в света, да стигнете до максимално голяма аудитория и то от хора, които най-вероятно биха се заинтересували от вашия продукт/услуга.

Платформата е достъпна за всеки, който пожелае да се възползва от възможностите й. Тя предлага ефективни резултати, както за големия, така и за малкия и среден бизнес. Хубавото е, че рекламните кампании в Google AdWords са гъвкави, могат да се променят в движение и да стартират с неголям бюджет.

Можете ли сами да направите рекламна кампания в Google AdWords?

Не е невъзможно. Зависи от това колко време сте готови да посветите на разучаване на платформата, определяне на ключови думи и писане на грабващи рекламни съобщения до 130 знака.

Ако искате да опитате, съветваме ви първо да почетете, а след това да експериментирате, така определено ще спестите средства. Има огромно количество блогове, електронни книги и уебинари, посветени на това как да направите ефективна рекламна кампания в Google AdWords. Възползвайте се от тях.
Потърсете си и инструменти за определяне на ключови думи. Някои от тях са безплатни, други са платени, пробвайте, за да намерите най-ефективния за вас.

В интерес на истината по-икономично откъм време и средства ще ви излезе да платите на специалист, който да свърши тази работа вместо вас. Той със сигурност ще е запознат с основните изисквания към една рекламна кампания в Google AdWords, ще съумее да я таргетира добре и да определи точните ключови думи.
Освен това ще се справя бързо и качествено с анализирането на резултатите и ще ви предложи ефективни решения за промяна на кампанията в движение, ако това е необходимо.

Ако не ни вярвате, регистрирайте се в Google AdWords, разгледайте и се опитайте да създадете своя рекламна кампания сами. Това ще е най-лесният начин да прецените ще можете ли да се справите или ще имате нужда от професионална помощ.