Learn More Stress Less

Изображение: Learnmorestressless.com

Повечето хора често си повтарят, че искат да живеят по-добре. Но ако ги попитате какво точно си представят, когато казват това, едва ли ще получите задоволителен отговор.

Качеството на живот е обект на изследвания и доклади вече от години. Ако искате да направите своя си равносметка и да видите има ли смисъл да недоволствате или всъщност живеете доста добре, можете да го направите по следните показатели.

Работа

Имате ли работа, която харесвате? Ако отговорът е „не”, може би е добра идея да помислите за промяна.

Финансово положение

Правите това, което обичате и дори можете да живеете от него. Вие сте наистина щастливи. Това са два от основоположните фактора за добро качество на живот.

Семейство

Здраво ли е семейството ви, подкрепя ли ви, чувствате ли се добре, когато се приберете в къщи. Ако отговорът е „да”, много хора на тази планета могат да ви завиждат. Ако е „не”, то помислете какво можете да промените.

Общуване, споделяне, участие в обществения живот

Хората, които имат стабилни приятелски връзки, определено се чувстват по-добре от останалите. Добрите приятели успяват да компенсират някои несполуки в личния или професионалния живот и да ви помогнат да се изправите отново на крака.

От особено значение е и участието ви в обществения живот. Колкото по-бързо осъзнаете, че от вас също зависи начина на живот във вашия град, във вашата страна, толкова по-добре.
Застанете зад някоя кауза, в която вярвате. Станете доброволец и подкрепете някое смислено начинание. Всяка помощ, която давате на другите ви кара да се чувствате щастлив.

Здраве

Спорт, балансирано меню, профилактични прегледи – всичко това е от жизненоважно значение. Ако в момента сте здрави, поддържането на отлична форма зависи само и единствено от вас.

Образование

Това включва не само часовете, прекарани в училище и в университета. Учете всеки ден по нещо ново.

Добро или лошо качеството ви на живот зависи до голяма степен от вас. Ако нещо не ви харесва, променете го

Подобни публикации