Fueled-office-by-Daniel Goodman_2

Изображение: Fueled Collective co-working space / Photographer: Daniel Goodman

Вие сте красива, обичате да се гиздите, да се гримирате, да експериментирате

Това, разбира се, е чудесно.

Много е важно обаче да не преминавате тънката граница, която дели интересното излъчване от лошия вкус.

Защото бързо може да си спечелите неодобрение, недоверие и снизходителни подсмихвания от околните. А когато става въпрос за работното ви място, това определено не е добра идея.

Вие си знаете, че не бива да ходите с парти грим на работа. Само не сте много сигурна, какво точно се разбира под „тежък, нощен грим” и се чудите дали е достатъчно само да махнете изкуствените си мигли. Не е. Вижте няколко насоки за подходящ грим за офиса.

Изберете подходяща основа и фон дьо тен

Основите, които са доста по-тъмни от кожата ви и имат ръждиво червен нюанс, може би създават впечатление, че сте с тен, ако сте в полутъмната дискотека. На светло обаче по-скоро приличате на изцапана с нещо по лицето и шията. Придържайте се към цветове и тонове, близки до тези на кожата ви. Основата, коректора, фон дьо тенът – те са създадени, за да прикриват някои дребни ваши несъвършенства, а не да ви правят смешна.

Не прекалявайте с ружа

Малко розов руж на бузите е достатъчен, за да ви придаде свеж вид.

Слагайте лек грим на очите

Оставете изкуствените мигли в къщи. Те са страхотни за върлуването ви по баровете в петък вечер, но в офиса, на дневна светлина, изглеждате смешно и глуповато с тях. Дебелата очна линия, богато нанесеният молив за очи, заменете ги с дискретно поставен молив над горния клепач и спирала. Забравете за грима тип „опушено око”. Вярваме, че много ви отива, но в офиса по-скоро ще ви се чудят дали идвате на работа направо от снощното парти.

Ползвайте матови сенки за очи в охра, розово, жълто, землисто кафяво

Яркото червило действа стресиращо на околните

Слагайте само гланц за устни или пък червило, което е близо до естествения цвят на устните ви или малко по-тъмно.

Когато сте на работа е важно да изглеждате спокойна, свежа, не много предизвикателна и да сте с добро самочувствие.

Твърде многото грим кара хората автоматично да ви подценяват и да не са възхитени от идеята да работят с вас.

Модните тенденции от последните три години в случая доста ви помагат. Според тях колкото естествено изглеждате, толкова по-добре. Затова, изберете си няколко видео урока за офис грим от Youtube и действайте.

Успех!

Подобни публикации