Как да избегнем стреса след отпуска

Изображение: Huffingtonpost.com

Най-блаженото време – отпуската, минава като секунда

Докато свикнете, че нямате бърза работа, отпуснете се и започнете да се наслаждавате на спокойствието си, вече е време да се връщате на работа.

Адаптирането към първите работни дни е доста стресово

В общи линии ефектът от почивката ви се изпарява някъде към обедната почивка на първия ден в офиса. Във ваша власт е да се справите с проблема. Ето как:

Така не се чувствате по-добре. Само си пречите и не можете да се отпуснете и да се насладите на момента. А това ви ограбва много повече отколкото краткостта на почивните дни.
Не чакайте последния ден от отпуската си, за да пътувате. Ако си наложите да сте вкъщи един ден по-рано, ще имате достатъчно време да се аклиматизирате, да почистите, да изперете, да си изберете дрехите, с които ще отидете в офиса и просто да се помотаете без работа в дома си.
Направете си по-лека програма за първия работен ден след отпуската. Не се хвърляйте да решавате най-сложните проблеми. Прегледайте и-мейла си. Сортирайте писмата. Отговорете им. Запознайте се спокойно с всичко, което се е случило във ваше отсъствие и направете график за изпълнение на задачите през следващите дни.
Не се лишавайте от обедна почивка и от почивка за кафе. Излезте с колегите. Разкажете им как сте прекарали, покажете им снимки. Това ще ви накара да си припомните вълнуващи моменти.
Уговорете си среща с приятели, разходете си из града – краят на отпуската не означава краят на лятото. Прекарайте приятно, в добра компания, прохладните вечери. Така ще имате чувството, че почивката ви продължава.
Къде още искате да отидете? Разглеждайте карти и оферти. Обсъждайте с партньора си и с приятели различни възможности за пътувания. Това ще ви помогне да се разсеете от мислите за офиса и за дългите работни дни, които ви предстоят и ще ви даде нова цел.
Наистина. Независимо дали сте в офиса или в къщи – няма смисъл да бързате. Изпълнявайте си задачите без да се подлагате на излишен стрес. Това е напълно възможно и зависи само от вас.

Опитайте!

 

Подобни публикации