Точно когато бързате най-много, ключовете ви изчезват мистериозно, очилата ви също са се дематериализирали и изобщо не се сещате къде сте оставили печата. А той ще ви трябва за срещата, за която всъщност закъснявате, защото ключовете…

Finder-locate-your-stuff
Изображение: Finder

Обикновено всички тези вещи, които „губим” се намират пред очите ни, но ние не ги виждаме, или пък умело ги маскираме с вестник, дреха, възглавница. Този наглед малък проблем, явно е тормозил и доста учени, защото на пазара вече се появи мини устройство за намиране на изгубени вещи.

Заедно с него, купувате специални стикери и ги залепвате по вещите, които губите най-често: ключове, очила, дистанционното, фирмения печат и каквото друго се сетите. Устройството е малко и лесно ще си създадете навик да го носите винаги в джоба си.

Когато не можете да откриете някоя вещ, трябва само да го настроите на режим „търси”. С помощта на радиочестотна идентификация то ще засече къде се намира търсеният от вас предмет (само ако сте залепили стикер на него!) и местоположението му ще се изпише на екрана.

Хитро, нали?

Чудите се какво ще стане, ако загубите самото устройство? Ще трябва да го търсите по старомодния начин – обръщайки къщата с главата надолу.

И все пак, да помните къде сте оставили една вещ или просто да я държите винаги на едно и също място, е доста по-лесно отколкото да внимавате за всички дребни предмети.

Затова, особено ако сте от хората, на които много често им се случва да си губят нещата, помислете си дали не е добра идея да се снабдите с едно малко устройство за намиране на изгубени вещи.

Подобни публикации