Позитивното мислене – как да го използваме ефективно

Как работи позитивното мислене

Изображение: Judythe Morgan

Със сигурност поне веднъж на ден някой ви призовава да мислите позитивно, предлага ви да си купите книга от типа „Изкуството да бъдеш бог” или „Как да станем богати за 5 дни” и ви убеждава, че ако из главата ви пърхат розови мисли, то всичко в живота ви ще се нареди като с магическа пръчка. Затова и навярно гледате на позитивното мислене с голяма доза скептицизъм и предпочитате да се занимавате с по-смислени неща.

Истината е, че само с мислене не става. Но позитивизмът е доста голяма предпоставка за успех. Защо това е така?

Когато мислите позитивно, обикновено сте отворени към света и сте готови да изпробвате различни щури идеи и да се възползвате от всяка възможност. Експериментаторският дух и нагласата, че е по-добре да опитате, дори и да не ви се получи, ви осигуряват много по-голям шанс за успех, както в професионалния, така и в личния живот.

Ако сте настроени, че не ви върви, че нищо не се получава и нищо не зависи от вас, то вие се държите именно по такъв начин. Позитивизмът ви помага да коригирате, дори несъзнателно, начина си на поведение и сами да започнете да си създавате възможности.

Когато сте негативни, вие привличате към себе си също толкова негативни и апатични хора. А общуването с тях няма как да ви помогне да промените собствената си ситуация. И обратното. Общуването с позитивно настроени хора ви помага да се почувствате по-добре, да се усмихвате повече и да откривате нови възможности за развитие чрез тях.

Затова ви препоръчваме да не пренебрегвате позитивното мислене, а просто да го използвате по-предназначение. Комбинирайте го с целеустременост и разумни действия и със сигурност скоро ще видите резултата.

Подобни публикации