Ким Дотком обяви, че онлайн услугата за споделяне на файлове Mega няма да бъде достъпна от адреса me.ga, както бе планувано по-рано.

Домейнът от първо ниво .ga принадлежи на Габон и изглежда правителството на страната не кипи от желание да хоства услугата на Дотком.

Габонският министър на комуникациите Блейз Луембе е наредил домейнът да бъде отнет от Дотком, тъй като по думите му страната “не може да служи като платформа или екран за извършване на действия, насочени към нарушаване на авторски права, или да бъде използвана от безскрупулни хора.”

Отговорът на Дотком дойде чрез Twitter. “Не се притеснявайте. Имаме алтернативен домейн. Това просто демонстрира, че недобросъвестният лов на вещици от щатското правителство се засилва”, публикува той в Twitter.

След като американските власти арестуваха Дотком в Нова Зеландия през януари, те поискаха екстрадицията му в Щатите, за да се изправи в съдебно дело пред обвиненията за измама с авторски права, свързана с предната му услуга Megaupload. Докато Дотком чака изслушването за екстрадицията, което ще се проведе през март, той смело заявява твърдата си позиция, че новата технологична ера носи неизбежни промени, които не се харесват на Холивуд и правителствените лобисти, които се борят по нечестни начини, за да постигнат целта си. Заедно с това Дотком усилено подготвя и рекламира новата си услуга Mega, която е насрочена да стартира на 20-ти януари, 2013г.

Източник: Kaldata

Подобни публикации