Кое време на деня е най-подходящо за спорт

the-adventure-life

Храните се здравословно. Опитвате да не се поддавате на стреса. Отделяте време за приятелите си. Чувствате се страхотно. Само дето дънките малко са ви отеснели и сутрин и вечер ви болят рамената и гърба. Може би е време да намерите време за малко физическа активност. Това ще реши проблемите ви с килограмите, стреса и схващанията, а и ще съвпадне чудесно със здравословното хранене.

Според някои специалисти най-подходящото време за тренировки е сутрин

Някъде ще прочетете, че е най-добре тренировката да се прави на гладно. Другаде, че е по-ефективно да спортувате след като сте хапнали един плод или нещо дребно.
Истината е, че тренировката сутрин действа ободряващо и тонизиращо. Затова, ако имате време, направете си една добра загрявка, за да се предпазите от травми и спортувайте преди да отидете на работа.

Можете да спортувате и следобед

Фитнес залата със сигурност ще е празна. Ще изразходвате натрупаните калории от обяда и ще се отървете от цялото напрежение, събирано от сутринта. Така след час, час и половина в офиса, вместо вас, ще се върне един съвсем нов човек.

Вечерни тренировки

Изморени сте и ви е трудно да се накарате да правите каквото и да било. Но ако успеете да си създадете навик да тренирате вечер, ще се чувствате отлично. Цялата умора и напрежение изчезват. Умората е едно съвсем друго усещане, а на лицето ви се е появила усмивка.
Според някои специалисти вечерните тренировки не са добра идея. Те повишават адреналина и по-чувствителните натури не могат да заспят до късно през нощта.

И все пак, кое е най-доброто време за спорт?

Това, в което ви е най-удобно да изоставите всичко и да отидете до фитнес залата, басейна или парка. По-добре е да правите упражнения, независимо по кое време на деня, вместо да седите пред компютъра и да не се помръдвате.
Ако разполагате с много свободно време и можете да избирате, направете си експеримент – тренирайте една-две седмици сутрин, после следобед и после вечер.

Наблюдавайте се. Слушайте тялото си. То ще ви подскаже кое е вашето време за тренировка.Подобни публикации