Анатомия на линка

Инфографика: „Анатомия на линка“ от HubShout

Решили сте да изведете сайта си на предна позиция в търсачките и нищо не може да ви спре. Вече сте факири, когато става въпрос за SEO он-пейдж и имате много ясна представа какви линкове ви трябват (SEO оф-пейдж и линк билдинг), за да постигнете целта си. Само че, откъде да се сдобиете с тях?

Директории

Добавете сайта си към различни директории. Какво е важното в случая? Да включите в описанието най-важните ключови думи, по които искате да ви намират потребителите и да прецените добре коя категория е най-подходяща за вас. Не слагайте линкове безразборно. Проучете кои са качествените директории и добавете сайта си в тях.

Блог директории

Ако имате блог, независимо дали е фирмен или личен, регистрирайте се в блог директории. В тях се събират нови статии и се дава линк към блога, от който идват. Някои блог директории са тематични. Отново ви предлагаме – проучвайте с какъв авторитет се ползва мястото, в което смятате да добавите своя блог и след това да действате.

Директории за статии

Има места, на които публикувате статия по произволна тема и получавате право да сложите линк или два към вашия сайт. Четете внимателно условията на директориите. Някои приемат само уникално съдържание, други – спин на вече публикувани статии.

Форумни подписи

Регистрирайте се във форум, отговарящ на темата на сайта/блога ви и сложете линк към него в подписа си. Имайте предвид, че това ще ви донесе полза само ако наистина участвате в дискусиите и се опитвате да сте полезни на останалите. Ако смятате, че можете просто да поствате усмихнати човечета в чужди теми, за да се появява подписът ви често, лъжете се. Най-вероятно ще ви изхвърлят от форума и ще ви заличат профила.

Коментари под блогпостове и снимки

За тях важи същото, което важи и за форумните подписи. Ако нямате какво да кажете, по-добре не се пробвайте. Също така не е добра идея на мястото на името ви да се появява надпис от рода на „Екскурзии Турция” или „Бързи кредити”. Просто веднага ще ви изтрият. Рядкост са ситуациите, в които можете да пуснете коментар от името на фирмата си. Най-сигурният начин да не ви изтрият коментара и други потребители да кликнат върху линка ви е да пишете смислено, интересно и по темата.

Създаване на профили

Независимо къде си създавате профил – в социални мрежи, в скайп, за да станете член на някой сайт, непременно слагайте линк към своя сайт.

Размяна на линкове

Свържете се с други уебмастъри и разменяйте линкове с тях.

И помнете, че независимо дали използвате всички тези начини за линк билдинг или само някои от тях най-важното остава съдържанието. Имате ли полезно, забавно поднесено съдържание или пък сте първите, които съобщават дадена новина, то със сигурност много хора ще се грижат за качествения линк билдинг на вашия сайт вместо вас.

Подобни публикации