Защо на любовните връзки в офиса не се гледа с добро око

love-and-order

Изображение: Love and Order

Почти няма човек, който да не е бил в любовна връзка с колега или колежка. И въпреки това на двойките, започнали връзка на работното си място, не се гледа с добро око. Ако ви се случи да имате афера с колега или колежка, не си мислете, че останалите са тесногръди и задръстени и затова ви укоряват.

Влюбените двойки в офиса са си сериозен проблем, ако не могат да разграничат личните от професионалните отношения

Ето защо:

Разсеяни са и работната им ефективност намалява

Много е хубаво човек да е влюбен. Тогава винаги лети из облаците. Но когато обектът на желанието му не е наблизо, все пак се съсредоточава и си върши работата. Когато обаче любимият или любимата са на една ръка разстояние, започват проблемите. Иска ви се да го/я погалите, целунете. Струва ви се, че имате нещо много важно да си кажете (и това през 5 минути). Разменяте си усмивчици, целувчици и любовни слова в чата, а понякога се държите съвсем като тийнейджъри. Всичко това определено пречи на работата.

Смущават останалите колеги

Особено, ако са по-невъздържани и демонстрират чувствата си. В случай, че един от двамата е имал предишна връзка с друг човек от офиса, положението става неудържимо катастрофално.

Обединяват се срещу останалите

Това понякога е добре. Винаги е хубаво да има кой да ти пази гърба. Проблемът е, ако се прави без нужда и разваля отношенията с останалите от екипа. Интригите нарастват, а с това се увеличават и проблемите.

От евентуално неразбирателство на двойката ще страдат всички, от евентуалната им раздяла, ще страдат още повече

Не е задължително двойката да пази връзката си в тайна от всички в офиса. Не е и възможно. Но е много важно двамата влюбени да демонстрират професионализъм и да не пренасят личните отношения в работата си. Това е единственият начин да оцелеят като двойка, като професионалисти и да получат одобрението на шефа и колегите си.

Подобни публикации