Американският технологичен гигант Google започва онлайн продажба на музика, като по този начин влиза в директна конкуренция с музикалния интернет магазин iTunes на Apple и компанията за интернет търговия Amazon.

Google Music бе представен на церемония в Холивуд /© Reuters

Google Music ще бъде интегриран с онлайн магазина за приложения и видео за смартфони Android Market. Apple, Amazon и Facebook са интегрирали до различна степен музиката с основните си онлайн и мобилни продукти.

Музикалният магазин предлага 13 милиона песни на основните звукозаписни компании с изключение на Warner Music, включително и стотици независими лейбъли. Анализаторите обаче посочват, че отсъствието на Warner Music (списъкът им включва Led Zeppelin и Prince) ще намали привлекателността на Google Music.

Основната разлика с iTunes е, че потребителите ще могат да споделят купените от тях песни и албуми автоматично с приятелите си в социалната мрежа Google + или с който и да е друг, чийто имейл адрес въведат. Google Music включва услуга, която позволява на потребителите да слушат песните, когато са онлайн, без да е необходимо да ги съхраняват на устройствата си.

Въпреки че продажбата на интернет музика едва ли ще увеличи много приходите на Google, според анализаторите компанията трябва да присъства и на този пазар, за да гарантира, че Android може да предложи и това, което предлагат конкурентите. (БТА)

Източник: Zar.bg

Подобни публикации