Ако трябва да избирате между микросайт и целева страница, информацията тук може да ви бъде полезна.

Основният ви уебсайт обикновено има по-представителни функции и съдържа обща информация за вашата марка и продуктите/услугите, които предлагате. Да кажем обаче, че искате да постигнете по-висока ефективност сред определени целеви групи.

Заслужава си да знаете кога и за какво да използвате микросайт и целева страница

Микросайт

микросайт-и-целева-страница-Opera-Coast

Изображение: Уебсайт на Opera Coast

Той има спомагателни функции и е прикрепен към основния ви уебсайт. В някои случаи може да съществува отделно. Препоръчва се за промоции и събития или когато трябва да дадете повече информация за конкретен продукт.

Има готови платформи за създаване на микросайтове, с които се работи лесно. Можете да експериментирате с тях и съдържанието им и да го променяте според реакциите на аудиторията.

Целева страница

микросайт-и-целева-страница-Opera-for-Android

Изображение: Уебсайт на Браузър Opera

На английски се нарича Landing page. Това е страница, на която се публикува информация за конкретно предложение на фирмата към клиентите. Екскурзии на промоционални цени, намаление на дограма за определен период от време, краен срок за абонамент, с отстъпка за целогодишен абонамент – всички тези предложения са подходящи за публикуване на целева страница.

За да постигнете целите си, трябва да спазвате определени правила за писане на съдържание на целева страница.

1. Формулирайте точно и ясно предложение към клиентите си и го публикувайте на страницата така, че да се вижда веднага.

2. Изведете не повече от три предимства на предлагания от вас продукт или услуга. Още по-добре, назовете три ползи, които ще имат клиентите ви, ако се възползват от предложението.

3. Сложете указание на видно място докога важи офертата.

4. Не претрупвайте страницата с излишна информация или твърде много картинки. По-добре поставете линк към основния си уебсайт, където може да се прочете повече за вас и за всичко, което предлагате.

Когато давате линк към уебсайта си или описвате в текст с активен линк своето предложение на чужд сайт, нека връзката винаги да води към целевата страница.

Микросайт и целева страница – това са двата най-ефективни, лесни и сравнително евтини начина да стигнете до конкретна група потребители и да ги провокирате да извършат определено действие. Можете да експериментирате и с двата формата. Те се редактират и поддържат лесно. След като функцията им се изчерпи просто ги сваляте и след време ги заменяте с други.

Успех!