мобилен-уебсайт-съвети-Yassine-Bentaieb-dot-com-2

Прегледайте и третата, последна част от съветите на експерти за това как да подобрите вашия мобилен уебсайт и да го направите по-ефективен и атрактивен за потребителите.

Правете прототипи и тествайте на всяка стъпка

Искайте от фирмата, която прави вашия мобилен уебсайт, първо да създаде прототип. Искайте всяко нещо в него да се тества с потенциални потребители. Да, така нещата ще станат по-бавно и малко по-скъпо, но ще сте сигурни, че всичко работи и то така, че на потребителите да им е удобно.

Съдържанието трябва да се зарежда бързо

Колкото по-изчистен е вашият уебсайт, толкова по-добре. Така ще се зарежа по-бързо и потребителите ще получат за секунди информацията, която им е необходима – къде се намират в момента, как да стигнат на даден адрес и др.

Колкото по-опростена навигация, толкова по-добре

За потребителите не е много удобно да кликат по няколко пъти на малките бутони, които се появяват на екрана им, преди да стигнат до целта. Затова експертите препоръчват не повече от три нива на навигация. Още по-добре е, ако можете да ги сведете до две.

Уверете се, че дизайнът на вашия мобилен уебсайт се харесва на потребителите

Как можете да сте сигурни? Като го тествате върху хора, които не са обвързани със създаването му. Само те ще забележат къде какво им е в повече или им липсва.

Изберете подходящ за мобилен уебсайт шрифт

Не искайте от дизайнерите да слагат серифен шрифт, защото ви изглежда по-красиво. Той затруднява четенето на екран и хората няма да имат търпение за него. Оставете избора на шрифт на специалистите. Те ще се придържат към тези шрифтове, които са подходящи и за традиционните уебсайтове.

Сведете до минимум необходимостта потребителите да въвеждат текст

На повечето уебсайтове има форми за запитвания, форми за контакт и какви ли не полета, които потребителите трябва да попълват, за да стигнат до целта си. Клавиатурата на телефоните не е много удобна за писане на дълги текстове. Имайте предвид това и не искайте от посетителите на уебсайта ви да въвеждат повече от едно – две кратки изречения.

Темата за това как да се направи ефективен и атрактивен мобилен уебсайт е неизчерпаема. Особено предвид стремглавото развитие на технологиите. Но има едно нещо, което винаги ще ви помага да се справяте добре.

И то е – гледайте винаги през очите на потребителя. Успех!

мобилен-уебсайт-съвети-Yassine-Bentaieb-dot-com-2

Използвани са изображения от уебсайта на Yassine Bentaieb – Designer of digital products

Може да прeгледате първа и втора част на поредицата Мобилен уебсайт – съвети от експерти.

Подобни публикации