Мобилен-уебсайт-съвети-от-експерти-1

Изображение: Mashable.com

Това, което могат да ви кажат експертите в дадена област, ще ви отнеме много време да го научите сами на принципа „проба-грешка”. И това важи за всички сфери. Да, включително и за дизайна и изграждането на мобилен уебсайт. Затова следете нашата серия от статии със съвети от спецове по темата.

Мислете с перспектива

Мобилните устройства се променят изключително бързо. Всеки ден излизат нови и нови. Имайте го предвид, когато работите върху своя мобилен уебсайт. Опитайте се да създадете нещо, което може да се развива в следващите години и да е относително адекватно на промените, които ще сполетят самите мобилни устройства.

Проучете какъв тип мобилни устройства ползва вашата аудитория

Моделите телефони, които ползват вашите настоящи и бъдещи клиенти, имат пряка връзка с проектирането и изграждането на вашия мобилен уебсайт. Не си мислете, че всеки има iPhone или някакъв тип смартфон. Погледнато в дългосрочен план, да платите за проучване ще ви излезе по-евтино отколкото да създадете мобилен уебсайт, който никой не използва.

Разучете също дали вашата аудитория има стабилна интернет връзка

Това е много важно, ако ще карате клиентите да попълват полета с информация например.

Научете как вашите клиенти използват мобилните си телефони

Представата, че хората влизат в мобилните уебсайтове, докато пътуват, вървят или са заети с нещо друго, невинаги е вярна. В повечето случаи хората браузват през телефона си, за да не им е скучно, докато чакат някъде например.

Съобразете задачите, които искате да изпълняват потребителите през мобилния ви уебсайт със средата, в която ще се случва това

Може да чакат на спирката в метрото, да им трябва спешно разписанието на влака, да са в задръстване и къде ли още не. В тези ситуации няма как да ви напишат кратко есе, за да получат желаната информация или да поръчат продукт, нали?

Запазете основното съдържание в мобилния уебсайт същото като в официалния сайт

Все повече потребители използват мобилните си телефони, за да свършат това, което обикновено правят от настолния компютър. Не ги обърквайте, а им помогнете.

Оптимизирайте съдържанието за мобилен уебсайт

Да, то е същото като на официалния ви сайт, който пък е с отлична оптимизация. И все пак не е съвсем така. Консултирайте се с експерт, който да ви помогне в това начинание.

Прочетете и втора част на поредицата Мобилен уебсайт – съвети от експерти

Подобни публикации