Google Mobile

Изображение: Google Mobile

Вече сте наясно с предимствата и недостатъците на мобилния уеб сайт и на мобилното приложение и все пак не можете да решите кое да изберете. Не бързайте. Обмислете добре нещата. Кой от двата варианта ще е по-подходящ за вас зависи от това каква е крайната ви цел. Ако искате да създадете интерактивна игра, то да изберете мобилно приложение е повече от удачно. Ако предлагате интересно съдържание и искате то да стигне до максимален брой читатели, по-разумно е да се спрете на мобилен уеб сайт.
Като цяло, мобилното приложение се използва за по-специфични цели, които няма как да постигнете с помощта на браузър.

Кога има смисъл да използвате мобилно приложение?

Когато предлаганото от вас съдържание е интерактивно или съдържа игрови елемент. Ако искате да предлагате на пазара игра например.

В случаите, в които е необходима персонализация и продуктът ще се ползва редовно. (Тогава мобилният уеб сайт е по-неудобният вариант.)

Ако продуктът ви ще се използва за обработка на данни, изчисления, правене на диаграми и отчети. С мобилно приложение всичко това ще става по-бързо, ефективно и удобно.

Когато трябва да се осигури офлайн достъп до съдържанието, което предлагате.

Кога да използвате мобилен уеб сайт?

В интерес на истината мобилният уеб сайт е задължителна основа за успешната ви маркетингова стратегия. В този случай много рядко можете да минете само с мобилно приложение. Важно ви е потребителите да ви намират в търсачките? Отново мобилният уеб сайт е логичният избор за вас.

Съветваме ви да напишете на един лист крайната си цел, както и да изредите всички малки детайли, свързани с това как искате потребителите да използват вашия уеб продукт. Така най-бързо и ясно ще видите кое е подходящото решение.
Ако въпреки това не можете да изберете сами, посъветвайте се със специалист. И мобилното приложение и мобилния уеб сайт са немалка, но смислена инвестиция. Стига да сте избрали този вариант, който ще е максимално ефективен за вашите цели.
Затова не бързайте.
Премислете отново всичко. Ако е необходимо, потърсете допълнително информация, консултирайте се с експерт и чак след това пристъпете към действие.


Подобни публикации