няколко-съвета-за-twitter

Изображение: The Twitter Small Business Blog

Вярно, в България употребата на Twitter не е толкова разпространена. Повечето хора ползват Facebook и къде по собствено желание, къде по принуда – Google+. И все пак, ако сте преценили, че тази неголяма, но доста интересна българска аудитория в Twitter е вашата, действайте. Ето няколко съвета за Twitter.

Помислете за какво използва Twitter вашата аудитория

За да чете новини и коментари за ежедневни събития? За да се забавлява? За да следи какво пишат известни личности? За да следва и да общува с професионалисти в своята сфера? Ако знаете за какво влизат в Twitter вашите потенциални клиенти, ще знаете и как да общувате с тях.

Направете си профил

Можете да се представяте с името на фирмата си, да използвате собственото си име и да напомняте в подходящ момент, за коя фирма работите или да използвате ник. Когато взимате това решение, мислете в перспектива и се съобразете със спецификите на бизнеса си.

Сложете си подходяща профилна снимка

Логото на фирмата или ваша снимка в близък план е добра идея. Имайте предвид, че снимките са с малки размери. Пробвайте различни снимки, които не са претрупани с детайли. От тях просто нищо няма да се види.

Попълнете добре профила си

Използвайте дадените ви полета, за да се представите максимално ясно и изчерпателно. Дайте линк към уебсайта или блога си. Помислете за ключовите думи, по които ви търсят и ги използвайте в описанието.

Не пренебрегвайте фоновата снимка

Тези, които ви предлага самият Twitter не са лоши, но се използват от твърде много хора. По-добре помислете за снимка, която подсказва каква е вашата дейност и сложете нея.

Следвайте подходящите хора, за да наберете лесно последователи

Започнете да следвате хора, които са от групата на вашите потенциални клиенти, но са с по-ясно изявени лидерски позиции, имат много последователи и туитват редовно. Ако ги заинтересувате със съдържанието, което предлагате, ще ви последват и те. После вече лесно ще съберете последователи.

Използвайте допълнителните инструменти, които ви предлага Twitter: trends и who to follow

Те ще ви помогнат да намерите по-лесно своята аудитория. След това всичко зависи от вас и от съдържанието, което предлагате.

Не използвайте Twitter като табло за обяви

С директна реклама едва ли ще имате успех. По-скоро се върнете на точка първа от статията. Важно е да пишете за това, което интересува вашите клиенти. Също толкова важно е и да намерите верния тон за общуване с тях.

Използвайте всички инструменти, които ви дава Twitter, за да дадете максимално количество информация на клиентите си за това кои сте вие и с какво се занимавате. Не пускайте по няколко туита наведнъж. Няма смисъл и от това да публикувате един и същ туит няколко пъти. Използвайте инструменти за анализ, за да разберете по кое време на деня туитовете ви стигат до най-много хора. Като цяло мислете на какво вие бихте се радвал като потребител на Twitter и предлагайте именно такова общуване/съдържание/преживяване на вашите клиенти. И ще имате успех.

Подобни публикации