Преди да навредите на здравето и кариерата си и да влошите отношенията си с всички колеги, прочетете тези съвети за овладяване на гнева на работното място


evernote-office-Redwood-City-by-studio-o-plus-a_1

Изображение: Evernote office in Redwood City, CA / Design by Studio O+A / Photographer: Jasper Sanidad

Обикновено напрежението на работното място избива в гняв и един от най-лесните начини да се освободите от него е като се разкрещите. За съжаление това е и най-лесният начин да навредите на здравето и кариерата си и да влошите отношенията си с всички колеги. Затова се научете да се контролирате. Не е трудно, а и много бързо ще забележите ефекта от усилията си. Откъде да започнете?

Помислете кои са добрите черти на вашите колеги и определете кои са най-честите причини за неразбирателството ви

Така ще откриете, че те не са в офиса, за да ви дразнят и всъщност са доста симпатични и добри.

Туширайте конфликтите на възможно най-ранен етап

Наблюдавайте себе си. В момента, в който започнете да се ядосвате, сетете се за добрите черти на съответния колега. Бройте до 10 преди да отговаряте на провокации. Нека думите не вървят преди мисълта. Ако това не помогне, прекратете разговора. Направете го спокойно. Без демонстрации. Кажете, че ще се върнете след малко, за да продължите обсъждането.

Дишайте дълбоко, успокойте се и останете малко насаме със себе си

Със сигурност в офиса ви има място, на което можете да останете за малко сами. Направете го. Така никой няма да ви притеснява за известно време, а и не рискувате да кажете нещо необмислено в гнева си.
Дишайте дълбоко. Успокойте се. Ако пък ще се чувствате по-добре да излеете напрежението върху нещо, вземете си антистрес топка и я намачкайте.

Търсете разговор и изясняване на отношенията

Причините за неразбирателството в офиса най-често се дължат на лоша комуникация. Затова поканете колегата, с когото имате проблеми, на кафе или бира. Важното е да излезете от офиса и да говорите на обществено място, на което няма как да си повишите тон.

Почивайте си достатъчно у дома

Не прекалявайте с работата. Не взимайте задачи за вкъщи. Прекарвайте повече време с близките си и правете неща, които ви доставят удоволствие. Така ще се отървете от стреса и ще се чувствате по-спокойни. Това пък ще ви помогне да не се карате с колегите си непрекъснато.

Не губете време. Започнете да прилагате тези съвети за овладяване на гнева на работното място. Скоро вие самите ще се почувствате по-добре, колегите ще ви посрещат спокойно, а в повечето случаи и с усмивка, и работата ще ви върви по-леко.

Подобни публикации