Zazzle-office-Redwood-City-by-studio-o-plus-a_3

Изображение: Zazzle office in Redwood City, CA / Design by Studio O+A / Photographer: Jasper Sanidad

Да се разделят личните и професионални отношения е почти толкова трудно, колкото и да пресечете клюките в офиса. Вие, разбира се, опитайте. Колкото по-ясна е границата, толкова по-добре ще се чувствате вие и хората около вас. Освен това ще бъдете много по-продуктивни в работата си и ще почивате много по-пълноценно.

Дръжте се с колегите си като с колеги, а с приятелите като с приятели

Става въпрос за едни и същи хора? Да, малко е шизофренично, но опитайте. Не обсъждайте личните си отношения в офиса и се пробвайте да не говорите за работа, докато сте на пикник заедно.
Поставете граници на работното си общуване. Особено ако приятелят ви е на по-висока позиция от вашата. Не демонстрирайте близки отношения и се отнасяйте с него, както бихте се отнасяли към всеки друг човек, който ви е шеф. Най-добре е приятелят ви да направи същото спрямо вас – да ви приема просто като служител, докато сте в офиса.

Не проверявайте работния имейл от къщи и личния си от офиса

Ако сте решили да си почивате, почивайте си. Не надничайте в работния си имейл през половин час. Обърнете внимание на любимите си хора, четете книга, не се разсейвайте с работни мисли. Същото важи и за проверката на фейсбука и личната ви поща от офиса. Съсредоточете се върху работата си, за да я свършите по-бързо.

Не пращайте любовни съобщения и вицове през работния си имейл

Нищо, че гаджето и най-добрият ви приятел работят в същия офис. Фирменият чат също не е подходящо място за излияния.

Обсъдете с партньора си предварително как ще се държите

Започнали сте нова връзка с колега от офиса? Обсъдете каква линия на поведение ще държите. Не става въпрос за това да се криете, но прекалено демонстративните любовни отношения също не са добра идея.

Помнете, че клиентите и партньорите не са ви приятели

Колкото и да ви харесват, да ви изглеждат добронамерени, колкото и добре да си говорите. Спазвайте дистанция.

За да разграничавате личните от професионалните отношения, ви трябват дисциплина и постоянство. И един ден ще ви се получи. Гарантираме ви.

Подобни публикации