Няколко правила


Williams-Sonoma-office-San-Francisco-by-studio-o-plus-a

Изображение: Williams-Sonoma office in San Francisco, CA / Design by Studio O+A / Photographer: Jasper Sanidad

Обръщате голямо внимание на това как е обзаведен домът ви и почти не сте се замисляли как изглежда офисът ви, въпреки че голяма част от живота ви всъщност минава в него. Вярно е, че за успешния бизнес са важни много повече неща от добре подредения офис, но защо да не си помогнете допълнително? Прегледайте тези няколко правила за обзавеждане на офис по фън шуй.

Местоположението на бюрото

Правилно избраното място за бюрото е от голямо значение. Все пак именно там взимате най-важните решения в работата си. Затова е важно то да ви вдъхва допълнително сигурност и сила и да ви вдъхновява да постигнете целите си.
Поставете бюрото по диагонал срещу вратата. Важно е зад гърба ви да има солидна стена. Това е позиция на мощност и стабилност. Имате поглед към цялото помещение и към вратата. Можете да сложите в стаята някое произведение на изкуството, което ви вдъхновява или да се наслаждавате на гледката през прозореца.

Избягвайте да стоите с гръб към прозореца

Според принципите на фън шуй това източва силата ви. Не сядайте и на една линия с вратата – това предизвиква възбуда и ви пречи да се съсредоточите. Ако пък седнете с лице към стената, гоните творчеството и креативността далеч от себе си.

Хаос или ред

Колкото по-подреден е офисът ви, толкова по-работоспособни ще бъдете и толкова по-ефективна ще е работата ви. Хаосът затлачва енергийните потоци и спира напредъка на проектите ви. Освен това създава излишно напрежение и чувство, че не контролирате ситуацията.

Декорация

Да, произведенията на изкуството в офиса са важни, но освен вдъхновение, трябва да създадете атмосфера, която да повиши увереността в собствените ви сили. Затова окачете на стената своите дипломи и сертификати и поставете на видно място своите награди. Премахнете всички следи от неуспешни проекти. Предполага се, че сте си научили урока от тях. Да са непрекъснато пред очите ви означава да спират енергията ви.

Цвят

Подберете внимателно цветовете. Зеленото, например, символизира новите възможности и растежа и е чудесно решение за офис на току-що стартирал бизнес. Червените акценти повишават енергията и мотивацията и ви провокират да действате. Жълтото и оранжевото внасят бодрост и оживление в работната среда. Синьото и цветът на лавандула носят успокоение след стрес. Съобразете избора си с вашата професия и напрежението, на което сте подложени.

Струва ви се, че всичко това са врели-некипели? Нищо не ви пречи да опитате. Пренаредете офиса си според фън шуй и проверете сами дали това ще помогне на бизнеса ви.

Подобни публикации