TitleCase-dot-co

Изображение: Title Case

Усърдно сте се заели да си пишете сами текстовете за сайта. Следвате всички наши препоръки, усвоявате трик след трик и вече сте факири в измислянето на привличащи вниманието заглавия. Това нас може само да ни радва, но след като сте се хванали за една работа, добре е да я свършите докрай.

Отделете специално внимание на подзаглавията. Без тях текстовете за уеб са като безсолно ястие

Подзаглавията служат за ориентир

Помните, че потребителите в мрежата не четат текстовете, а ги сканират и обръщат повече внимание на написаното само, ако намерят поне част от нужната им информация. Затова са ви и подзаглавията – за да упътите потребителя. Ако той види един голям блок текст, няма да губи време да го чете, за да провери дали му върши работа. Просто ще затвори сайта ви и ще отвори следващия.

Подзаглавията се пишат на по-малък пункт от заглавията или пък са с размера на основния текст, но са болднати. Поставят се над новия абзац. Идеята е, когато потребителят погледне страницата, да види първо тях и те да му разкажат в резюме съдържанието на целия текст.

Подзаглавията правят текста по-четивен

С тях постигате няколко неща:

задържате потребителя на страницата;

улеснявате го в търсенето на това, което иска (и той отново ще посети вашия сайт, когато търси информация във вашата сфера);

постигате по-добра структура на текста.
 

Подзаглавията ви помагат да създадете по-добър текст

Те са полезни не само за потребителите, но и за вас самите. Вероятността да повторите няколко пъти едно и също (макар и казано с различни думи) е доста голяма, когато пишете по-дълъг текст. Създаването на подзаглавия ви помага да забележите бързо този проблем и да го поправите.

Лесно ще разместите готовите абзаци, за да постигнете по-ясна и логична структура на текста. Понякога обаче е трудно да забележите какво не е наред. Пак подзаглавията ви помагат да следите по-лесно дали всяко парче информация си е на мястото.

Как се пишат подзаглавия

Ще ви разкажем в една от следващите статии.
Междувременно почетете за линк билдинга и социалните мрежи.

Автор: Иванка Могилска

Подобни публикации