В идеалния случай се предполага, че всички ние би трябвало да се придържаме към здравословен и балансиран хранителен режим.

Ползата от балансираното хранене

Снимка: lasikthoughts.com

Но много хора намаляват приема на въглехидрати и мазнини, когато са на диета. Изследване, публикувано в списание PLoS ONE, предлага различна хранителна стратегия. Изследователите са открили, че когато приема на протеин е намален с най-малко 5%, лицата компенсират разликата, чрез консумиране на допълнителни 260 калории въглехидрати. Същото нещо може да се случи, когато намалите въглехидратите и мазнините във вашата диета.

Извода: Експертите препоръчват да се съсредоточите повече върху качеството на храната си, отколкото върху хранителния й вид или количеството калории. Започнете с баланс на сложни въглехидрати от овесени ядки, кафяв ориз и пъстра селекция от зеленчуци, чист от мазнини протеин от пилешко и пуешко месо, както и здравословни мазнини от бадеми, зехтин и студеноводни риби (Пъстърва, Сьомга). Тoзи богат и хранителнo-балансиран избор, ще ви осигури енергия за нужната активност през деня. Освен това, много е вероятно да се чувствате по-удовлетворени след хранене.

Източник: Optimum Nutrition

Подобни публикации