По всяка вероятност Sharp ще прави дисплеите за iTV, който се очаква да се появи през второто или третото тримесечие на 2012 г.

Снимка: Gizmodo

Според специализирания сайт Digitimes.com, Sharp ще бъде производителят на дисплеите на все още незаявените официално телевизори на Apple.

Поне в началото на предлагането, устройството, което ще се продава под наименованието iTV, ще е налично в големина от 32 и 37 инча.

Според Digitimes още от ноември Samsung Electronics е започнал да произвежда чипове за iTV, а други доставчици ще започнат производства на части в началото на 2012 г. Според различни публикации телевизорът ще се появи на пазара през второто или третото тримесечие на 2012 г.

Спекулации има и около Apple TV: по всяка вероятност т. нар. Set-Top-Box (устройство, което прехвърля съдържание от интернет в телевизора), ще се появи още през 2012 г. в нов вариант. Причината за тези спекулации според Digitimes е силното смъкване на цената на този продукт – с около 10%. Подобна стъпка компанията предприема обикновено непосредствено преди пускането на нова версия.

По последни данни iTV ще бъде телевизор с гласова и жестомимична навигация. Той трябва да може да си комуникира с таблети и смартфони и да позволява по време на видео стрийминг преминаване към мобилни устройства. Освен това той ще има достъп до облачно съдържание в iCloud. Чрез iTunes Apple може да предлага филми, музика и игри.

Източник: Investor.bg

Подобни публикации