Как да промотирам мобилната версия на сайта си

Направили сте мобилна версия на сайта си. За да имате полза от нея, вашите потребители трябва да научат за съществуването й. Не чакайте да я открият сами. Информирайте ги. Ето няколко от безплатните канали, по които можете да го направите.

Фирменият уеб сайт

Сложете съобщение в секция „новини”. Ако нямате такава, сложете съобщение на главната страница на сайта. Приканете вашите потребители да използват мобилната му версия и дайте линк към нея.

Месечният бюлетин

Много потребители предпочитат да получават най-важните новини за вашата фирма на имейла си. Затова се абонират за вашия бюлетин. Не забравяйте да ги информирате, че за тяхно удобство сайтът ви вече има и мобилна версия.

Вашият блог

Напишете статия в блога си. Приканете потребителите да разгледат мобилната версия на вашия уеб сайт и да кажат какво мислят за нея. Поискайте мнението им за функционалността, удобството, дизайна и каквото друго се сетите. Така с един пост печелите двойно, че и тройно.

1. Информирате потребителите.
2. Карате ги да посетят сайта през мобилния си телефон.
3. Тествате го и получавате обратна връзка директно от хората, които ще го ползват. Това значи, че ако нещо не е наред можете да го коригирате, така че на потребителите да им бъде максимално удобно.

Като четвърта полза печелите доверието на вашите клиенти, показвайки, че тяхното мнение е наистина важно за вас.

Социални мрежи

Намерете подходяща форма, под която да анонсирате наличието на мобилна версия на вашия уеб сайт в социалните мрежи. Ако отделите повече време, можете да измислите и начин, който да подтикне потребителите да споделят тази информация със своите приятели.

Уверете се, че сте оптимизирали добре мобилната версия на вашия уеб сайт за търсачките. Помните – текстът и дизайнът трябваше да са съобразени с факта, че потребителите ще виждат сайта на доста по-малък екран от компютърния. Затова не разчитайте, че основният ви сайт е добре оптимизиран. Препоръчваме ви да потърсите помощ от специалист по SEO оптимизация за мобилни сайтове. Така е сигурно, че всички средства и усилия, които сте положили до момента няма да отидат напразно.

Why Smart Social Marketers Think Mobile First

Инфографика от Unified Social


Подобни публикации