rethinking-work

Изображение: freshmercies.com

Никой не обича да работи през почивните дни

Вие също, нали? А замисляли ли сте се, че това да работиш, когато другите почиват, има своите немалки предимства? Защо да не почивате в понеделник и вторник (когато голямата работна лудница е погълнала всички) и да приключите задачите си в събота и неделя. Естествено, този режим не е подходящ за всеки тип работа, но вие помислете дали може да се пригоди към вашата.

Избягвате задръстванията

Можете да стигнете бързо и лесно до офиса си, без да се ядосвате на движението или да губите време в задръстванията. Така ще започнете да работите отпочинали и в добро настроение, а не напрегнати и кисели.

Тишина, спокойствие, концентрация

В събота и неделя в офиса няма никой. Можете да отидете по всяко време, да се концентрирате и да свършите каквото трябва бързо и качествено. Просто няма какво да ви разсейва, работите с повишено внимание и сте по-продуктивни.

По-креативни сте

Самото усещане, че са почивни дни и ако искате, можете да не правите абсолютно нищо, действа успокояващо. Затова вършите всичко бавно и с наслаждение. Имате време дори да си направите чай вместо кафе и да го изпиете, докато похапвате бисквити. Без да се усетите си създавате подходяща атмосфера. Уютно ви е. Чувствате се добре, това отприщва творческата ви енергия. Можете да се справите дори със задачи, които през седмицата са ви се стрували непосилни.

Почивате по-качествено

Ако сте си свършили работата в събота и неделя, не ви остава друго освен да почивате в понеделник. Това е много хубаво, защото всички останали са в офисите си, т. е. парковете, любимото ви кафене, сауната и плувния басейн са почти празни и вие можете да отдъхвате в тях на спокойствие.

Не натрупвате излишен стрес

Ако работите и почивате на спокойствие, просто няма какво да ви натовари излишно. Цялата суетня и изкуствено създаваното офисно напрежение просто няма да съществуват за вас. Затова си помислете дали да не обърнете работния си график.

Подобни публикации