SumAll_Google+

Изображение: SumAll

Взели сте присърце задачата да оптимизирате сами своя уеб сайт. Изчели сте всичко за основните положения при SEO-он пейдж и SEO-оф пейдж, прочели сте някои основни неща за линк билдинга и сте запретнали ръкави. Това е чудесно. Експериментирайте, анализирайте резултатите от действията си и експериментирайте отново. Честно казано, ако правите всичко с мисъл за това да сте полезни на повече потребители, а не да изтикате сайта си напред в търсачките, ще ви се получи.

В предишната статия ви посочихме откъде да започнете линк билдинга. Сега ви предлагаме да обърнете специално внимание на социалните мрежи. Ако има бърз начин да получите много линкове по естествен път, то това е именно чрез тях.
Споделянето на връзки с полезна и забавна информация (текстове, снимки, видео) е модерната версия на рекламата „от уста на уста”, която и до ден днешен си остава най-ефективна. Търсачките също биха оценили високо споделянето на линкове към вашия сайт във Facebook, Twitter, LinkedIn и разбира се Google+. А и колкото повече кликвания на +1 бутона предизвикат вашите статии, снимки и клипове, толкова по-добре. Това гарантира на Google, че вие предлагате наистина полезно за потребителите съдържание.

Как да накарате хората да споделят съдържанието, което създавате?

Направете го така, че да им хареса. Да е полезно, забавно, лесно за четене и разбира се – лесно за споделяне. Поставете под постовете си или някъде отстрани (така че да се вижда, но да не дразни четенето) панел с бутони към основните социални мрежи. Добавете и други социални мрежи, в които се подвизават потребители от вашата таргет група.

Прочетете статиите, които сме писали за това как се прави успешен онлайн маркетинг.
Защото всъщност, в основата си, той не е много повече от стабилен линк билдинг.

Пожелаваме ви приятно четене и успех! Очаквайте скоро статия за това какви са ползите от Google+ и трикове и хитрини за ефективното му ползване.

Подобни публикации