Стареенето - начин на мислене

Изображение: lorency

Как да останем млади по-дълго

Като се започне от вълшебните извори, за които се говори в приказките, и се стигне до модерните технологии и козметични продукти, човечеството винаги е искало да разкрие тайната на вечната младост. Специални антиейджинг програми, серуми, кремове за премахване на бръчките – хората опитват какво ли не, за да запазят кожата си свежа и гладка, а тялото силно и здраво.

Обикновено обаче забравят за най-простичкия и ефективен метод да останат млади колкото се може по-дълго време – мисленето. От това как се отнасяте към себе си и към живота, дали се харесвате или не зависи до голяма степен колко бързо ще остареете всъщност. Едно лице с бръчки може да изглежда младо и привлекателно – според излъчването, което има.

Харесвайте се!

Вие сте такива, каквито сте. Може да работите над себе си и да променяте килограмите, цвета на косата, навиците си, но ако сте високи 1,56, няма как да станете 1,80, примерно. Научете се да се приемате и харесвате.

Всичко е въпрос на гледна точка

Ако на 40 години си мислите, че най-хубавата част от живота ви е минала, то най-вероятно ще е така. Вместо това е по-добре да си кажете, че имате достатъчно опит, знаете какво искате, какво ви харесва и ви чакат дълги години активен и вълнуващ живот.

Щастието и любопитството нямат възраст

Не се затваряйте в себе си. Независимо дали сте на 30, 50, 60 години, пътувайте, срещайте се с приятели. Ходете на кино, театър, концерти. Снимайте, учете чужд език или се запишете на курс по керамика. Всяко ново предизвикателство, общуването с любими хора или пък с нови познати, ви дава прекрасното усещане, че сте млади и ви кара да се усмихвате. А когато се усмихвате, със сигурност изглеждате красиви.

Не мислете за себе си като за стар човек

Вярно е, че с времето тялото и нуждите на човек се променят. Но ако започнете да се вслушвате твърде много във всяка болежка и да страдате за всеки бял косъм или малка бръчица, бързо ще се почувствате наистина стари и болни.

Помагайте

Ако се е случило така, че сте останали сами, без близки, то намерете някого или нещо, за което да се грижите. Помагайте на доброволни начала, вземете си домашен любимец, отглеждайте цветя пред блока. Намерете обект, на който да дарите любовта си. Защото всички имаме нужда да обичаме. Това ще ви накара да се чувствате спокойни, важни за някого и ще прогони усещането за самота.

Мечтайте!

Наистина. Правете планове и се опитвайте да ги изпълнявате. Опитвайте нови неща. Ако сте толкова стари, колкото твърдите, нямате какво да губите, нали така?

Подобни публикации