Facebook Office - Palo Alto, CA

Изображение: Facebook office in Palo Alto, CA / Design by Studio O+A / Photographer: Cesar Rubio

Отдавна мина времето на скучните офиси

Малките, тесни кутийки в сиво или бежово, в които имаше място само за един служител, компютър и телефон, излязоха от мода. Шефовете също си дават сметка – това, че гледаш в екрана на компютъра не значи, че работиш, а това, че се разхождаш или обсъждаш нещо с колегите си, не значи, че почиваш.

Виждали сте страхотните офиси на Google, чували сте, че някои от конкурентите ви са направили стая за игри и почивка, която служителите им могат да ползват. Само дето всичко това ви изглежда малко прекалено. Все пак наемате хора, за да работят, а не да се забавляват, нали?

Не сте прави. Ако вашите служители се забавляват, докато работят, вие ще имате само полза от това.

Как точно шляенето в една стая за игри ще ви помогне?

Ето как:

Повишава се работоспособността

След напрегнатата работна сутрин служителите ви имат нужда да се освободят от стреса и напрежението. Това, че пият кафе и пушат цигари с колегите си на проветривия балкон, няма да им помогне много. В стаята за игри те ще могат да излеят напрежението си върху някоя компютърна игра, да почетат на спокойствие или да се занимават с нещо друго. След един час и добър обяд ще са готови за нови подвизи на работното поле. Просто ще са се заредили с достатъчно сила и енергия за това.

Повишава се креативността

Творческият процес е сложно нещо. Понякога нещата се получават за минути, друг път са необходими дни и седмици, за да се роди добра идея. И колкото повече се напряга човек, толкова по-малко му се получава. Ако някой от служителите ви е блокирал, т. е. изпаднал е в мини творческа криза, игрите и интересните занимания ще го отвлекат от мисълта, че нищо не може да измисли. Най-вероятно в този един момент в главата му ще се роди и брилянтната идея, заради която се е тормозил толкова време.

Прави екипът по-сплотен

Това зависи и от игрите, които са подбрани, но джагата или отборната игра на House of the Dead: Overkill (например) ще помогне на служителите ви да се опознаят, да се харесат, ще възпита екипните им качества и въобще… ще ги превърне в отбор.

Консултирайте се със специалист каква точно да бъде стаята за игри и почивка във вашия офис и изненадайте приятно целия екип. Скоро ще се убедите, че най-много от всички печелите вие.

Подобни публикации