Продължаваме с втора част от поредицата със съвети за мобилен уебсайт.

съвети-за-мобилен-уебсайт

Изображение: getuikit.com + Mozilla Firefox browser built Web Developer Tools

Съобразете се с навиците на потребителите

Всяка операционна система има потребителски интерфейс и функции, с които потребителите са свикнали. Те кликат понякога напълно автоматично, защото знаят кой бутон къде се намира. Затова е препоръчително да се съобразявате с операционната система, която използват на телефоните си вашите клиенти.

Помислете за съвместимостта на вашето мобилно приложение с операционната система

Ако сте решили да правите мобилно приложение, а не уебсайт, имайте предвид, че всяка операционна система има различни версии и не всички ваши потребители ще ползват най-новата. Уверете се, че мобилното ви приложение ще покрива версиите на вашата целева аудитория.

Кое да направите първо – мобилен уебсайт или десктоп версия

За това няма рецепта. Зависи от бизнеса ви и откъде ви търсят вашите клиенти. Каквото и да решите обаче, заложете най-вече на съдържанието. Качественото съдържание е ключът към задържането на потребителите и големия брой посещения.

Определете как ще се подрежда съдържанието

Трябва да имате единна, дългосрочна стратегия по въпроса, за да не обърквате потребителите. А и за да не губите време всеки път да експериментирате и да проверявате как се появява на екрана на различните устройства.

Оспорвайте съветите на експертите

Информирайте се за добрите практики, пробвайте някои от тях, но ако смятате, че има нещо, което ще е по-ефективно за вашия мобилен уебсайт, не се притеснявайте да го използвате.

Тествайте всяко нещо, което направите по мобилния уебсайт

Ако сте поверили изработката му на специалисти, не се скъпете, платете за тестове и фокус групи. Това е оправдана инвестиция. На всеки етап от работата ще разбирате дали нещо трябва да се промени или не. Навременните корекции ще ви излязат по-евтино, а в добавка ще имате ефективен мобилен уебсайт.

Може да прочетете и трета част на поредицата съвети за мобилен уебсайт.
 

Подобни публикации