Съвети за ползване на Pinterest – социалната мрежа, която може да ви донесе много трафик и нови клиенти, в зависимост от въображението, с което я ползвате.

съвети-за-ползване-на-Pinterest

Изображение: Уебсайт на Pinterest

Вече сте наясно, че няма смисъл да се регистрирате във всяка новосъздадена социална мрежа. Разбира се, че е по-добре да фокусирате усилията си върху местата, на които се събират вашите клиенти. Но Pinterest не е просто поредната социална мрежа.

В зависимост от бранша, в който е бизнесът ви, а също и от въображението, с което я ползвате, Pinterest може да ви донесе много-много трафик и много нови клиенти.

Направете си бизнес профил

Тази опция съществува отскоро. Ако някога сте си направили личен профил, за да разгледате за какво става въпрос, можете да го конвертирате в бизнес профил, а можете и директно да си направите нов. Той ви позволява да използвате допълнителни опции и бутони за популяризиране на вашите продукти. В добавка са публикувани и множество статии, които ще ви подскажат как най-добре да развиете своя бизнес профил в Pinterest.

Попълнете внимателно всички графи

Опишете с какво се занимава фирмата ви. Сложете линк към уебсайта си. Не пропускайте да попълните нито една графа. Така потребителите ще ви откриват по-лесно и ще имат повече информация за вас.

Създавайте интересно, уникално съдържание

Това важи за Pinterest, както и за всички останали социални мрежи и уебсайтове. Само че тук трябва да създавате снимки и рисунки. Всичко може да бъде показано в снимки. Трябва само да му измислите подходяща рамка.

Бихте могли да разкажете историята на фирмата си, да покажете целия производствен процес или пък красиво аранжирания краен резултат. Разгледайте как се представят фирмите от вашия бранш, почерпете от техните идеи.

Не е задължително да имате специални фотографски или художнически умения, за да се справите. Важното е да имате интересна идея.

Проучете кои са лидерите на мнение и започнете да ги следите

Направете си проучване и намерете ключовите фигури в Pinterest за потребителите, които ви интересуват. Вижте как те са оформили своите дъски, какво съдържание публикуват. Започнете да ги следите и да коментирате постовете им. (Да, тук важи същото правило за коментарите – „бъди забавен и полезен и си мълчи, ако нямаш нещо смислено за казване”.) Така лека-полека вас също ще започнат да ви следят.

Оптимизирайте съдържанието, което публикувате

Използвайте ключови думи и тиренца, когато слагате имена на снимките си. Не измисляйте твърде странни и необичайни имена на дъските, които създавате. Това ще попречи на хората да ви открият.

Това са някои от основните съвети за ползване на Pinterest.

Най-добре е да се регистрирате, да започнете да експериментирате и да разучавате социалната мрежа още сега. Така максимално бързо ще постигнете добри резултати.

Прегледайте и другата ни статия Бизнес профил в Pinterest – предимства и недостатъци.

Подобни публикации