Наистина ли?

wermadeofCARBON

Изображение: Jean Fan (JFotography)

„Съдържанието е цар” е статия на Бил Гейтс, която излиза през далечната 1996 година. Оттогава досега са се променили много неща, но верността на това твърдение остава непроменена.

Съдържанието е цар и всеки може да се научи да го създава и използва за своите цели. За какво толкова ви е необходимо? За да продавате продуктите и услугите си. За да споделяте идеите си. За да привлечете хората към важна за вас кауза или да харесат новата ви песен, стихотворение, илюстрация.

Качественото съдържание е най-ефективният начин да привлечете посетители на сайта си и да ги накарате да направят това, което искате

То ви помага да се позиционирате по-добре в търсачките, дава отговор на въпросите на вашите настоящи или потенциални клиенти, фенове, партньори, кара да ги да се връщат отново на сайта ви, както и да го споделят със своите приятели.

Естествено, като всяка царска особа, съдържанието също има своите изисквания. Ако не ги спазвате, просто няма да работи за вас. Дори напротив.

Какво всъщност се разбира под думата „съдържание” в нета?

Всичко. Наистина. Съдържание са видеоматериалите, звуковите файлове, снимките, картинките, анкетите и естествено текстовете, които създавате. Някои потребители предпочитат да гледат видеа вместо да четат. Други наблягат основно на текста. Трети искат да прегледат всички материали, които им предлагате.

Ако не забравяте това, сами ще стигнете до едно от най-важните неща, когато става въпрос за съдържание:

То трябва да е уникално, разнообразно и да се обновява често

Колкото по-интересно, полезно и забавно е, толкова по-добре за вас. Затова е безсмислено да копирате текстове от чужди сайтове или да препубликувате снимка, която вече се е появила на 4 – 5 други места в Интернет. Създавайте ваше съдържание. Описвайте с какво вашите продукти и услуги ще бъдат полезни на клиентите. Забавлявайте феновете си. Разказвайте интересни истории. Правете го често, за да имат причина потребителите да се връщат отново и отново на сайта ви.

Има, разбира се, и други изисквания, които трябва да изпълните

Ако пишете текстове, те трябва да се подчиняват на правилата за писане за уеб. Ако предлагате музика, то направете така, че да се зарежда и пуска лесно и бързо. За видеото важи същото. Още по-добре ще е, ако направите съдържанието лесно за споделяне (социалните мрежи предлагат вече достатъчно бутони и лайк кутии).

Грамотност, добър вкус, усет за това какво е интересно, забавно и полезно именно на вашата аудитория

това са всички малки и важни неща, които ще превърнат вашето съдържание в цар и то ще завладее за вас нови, неподозирани територии.

Почетете повече по въпроса. Консултирайте се със специалист. Или просто започнете да експериментирате. Успех!

Автор: Иванка Могилска


Подобни публикации