Как да направим нещо интересно

st-anton-51280

Изображение: The Kaluma Travel Blog

Знаете ли, че някои фирми започват да планират коледното си парти още от септември? Търсят оферти, избират място, обсъждат меню, правят специални покани за всички служители, партньори и клиенти. Дамите възбудено обсъждат тоалети цял месец преди събитието и една седмица преди събитието си запазват час за фризьор.Звучи ви малко странно, излишно, пресилено? Зависи от целта на фирменото коледно парти. Ако искате да впечатлите клиенти и партньори, да демонстрирате престиж и мощ, със сигурност ще се подготвите много по-рано и ще създадете достатъчно блясък и шум около събитието. Ако целта ви е да съберете неголемия си екип, за да прекарате една приятна вечер заедно и да се повеселите, тогава все още не сте закъснели.
Не ви се иска обаче просто да излезете на заведение, хапване и пийване? Винаги можете да направите нещо по-интересно и то без колосални разходи. Ние ви предлагаме няколко идеи.

Нощно каране на ски, шейни или кънки

Изборът зависи от това колко човека карат ски и колко човека се страхуват безумно да не паднат на ледената пързалка. Решете заедно с целия екип какво точно да е нощното приключение. Забавлението е гарантирано. Веселото посрещане на утрото в някое заведение също.

Сложете кутия за желания

Нека всеки от екипа пусне в кутията своето желание за коледно парти. След това го обсъдете заедно и изберете едно. Ще видите, че ще излязат доста интересни предложения.

Отделете един уикенд за фирмено празнуване

Отидете на място, на което никой от екипа ви не е бил. В някоя уютна селска къща с механа, където трябва да си правите всичко сами – да готвите, да цепите дърва, да палите камина. Всички тези дейности са част от празника, сплотяват хората и става повод за много шеги. Освен това после всеки ще има толкова истории за разказване.

Поканете служителите си на гости

Тази идея е подходяща само за определени случаи. Ако сте малък екип и предпочитате неформалните срещи. Ако в дома ви има достатъчно пространство, за да се съберете, ако нямате малко дете и не сте в средата на грандиозен ремонт. Предложете да приготвите храната, украсете и бъдете очарователен домакин. Понякога е много полезно служителите да ви видят и в друга светлина.

Фирменото коледно парти може да бъде едно скучно задължение, което трябва да се отметне или пък чудесен повод наистина да се позабавлявате. Как точно ще се получи, зависи от вас. Фантазирайте и действайте!

Подобни публикации