Фитнес-в-обедната-почивка

Изображение: iStock

Сутрин изпращате децата на училище и после хуквате към офиса. Вечер, докато се приберете, докато свършите нещо в къщи и обърнете внимание на семейството си и е дошло време за лягане. Имате нужда от тренировки, но просто не знаете къде да ги вмъкнете! Пробвайте да ходите на фитнес в обедната си почивка.

Ефективна ли е обедната тренировка във фитнеса

Веднага ви отговаряме – зависи. И то не от това с колко време разполагате, а от това как го използвате.

Обедното време е подходящо за тренировки

Сутрин, обед и привечер – припомнете си повече подробности около най-подходящите часове за спорт от статията, която публикувахме по темата преди време.

40 минути са напълно достатъчни

Искате да свалите излишните килограми, да стегнете тялото си, въобще – да се поддържате във форма. 40 минутна тренировка, 3 до 4 пъти седмично, ще ви свърши работа. Стига да не стоите само на един уред.
Хубавото на кратката тренировка е, че ще се съсредоточите върху упражненията и няма да губите време в разтакаване.

Използвайте услугите и знанията на професионален инструктор

Особено ако сте начинаещи, обърнете се към фитнес инструктора за помощ. Нека той ви изготви програма – кога кои мускулни групи да натоварвате, колко дълга да е кардио тренировката ви. Можете да се консултирате с него и за менюто си.

След като постигнете желания ефект – стягане и отслабване, обсъдете с инструктора как да продължите тренировките си. Може да искате да обърнете специално внимание на някои мускулни групи или просто да се поддържате във форма.

Негативи на обедната фитнес тренировка

Те са доста малко и с повече желание можете да ги избегнете.

Губене на време в ходене до фитнеса

Намерете подходяща зала, която е близо до офиса ви. Така ще имате повече време за тренировки. А и в самата зала ще е празно и спокойно.

Нямате време да обядвате

Това е доста сериозен проблем, но и той има решение. Започнете да си носите храна от къщи. Посъветвайте се с инструктора си какво и кога е добре да похапвате. Правете си обяда у дома и намерете 20 свободни минути преди или след тренировка, за да го изядете. Така ще ядете по-здравословна храна, а и ще си спестите доста разходи.

Трябва да носите допълнителна чанта с дрехи за фитнес

Вярно, че ви липсва само още една чанта, но и това е поправимо. Ако имате кола, проблемът не стои. По-трудно е да не забравите да я занесете от дома си до багажника. Ако нямате кола, можете да оставяте сака с дрехите си в офиса и в края на седмицата да си го носите отново у дома.

Имате ли нужда от физическа активност и спорт, не се колебайте.

Няма значение кога можете да тренирате и колко време можете да отделите. Просто го правете. Това със сигурност ще ви се отрази добре.


Подобни публикации