4 причини да отглеждате цветя в офиса

Цветя и растения в офиса

Изображение: 3D визуализация на интериорно решение от Stanislav Orekhov

Офисът е място за работа и в него трябва да са подредени само най-необходимите неща

Няма значение дали става дума за домашен или фирмен офис, вие държите на мнението си. Сигурни ли сте? Наистина ли някоя шарена финтифлюшка ще ви разсее толкова много? А какво ще кажете за цветята? Няма ли да е приятно да вдигнете поглед от екрана на компютъра и срещу ви – избухнало в зелено – да се кокори някое цвете?

Прекарваме на работното си място по-голямата част от деня

Затова е важно да се чувстваме спокойно и уютно там. Така се повишава и работоспособността ни. Според едно австралийско проучване цветята и зелените растения в офиса носят освен естетическа наслада и много практически ползи. Прочетете малко повече за тях и току-виж сте хукнали към цветарския магазин.

Създават спокойна атмосфера

Наистина – растенията успокояват. Доказано е, че заглушават фоновия шум, което ви помага да се концентрирате. Ако в офиса ви има зелен кът, нарастне ли напрежението между вас и колегите ви, можете да се оттеглите там за размисъл, почивка и успокоение на нервите. Това със сигурност ще ви направи по-продуктивни.

Подобряват микроклимата в помещението

Особено през зимата, когато проветрявате рядко, защото ви е студено. Застоялият въздух ви влияе зле. Ставате апатични, сънливи. Може дори да ви заболи главата. Както се досещате, желанието ви за работа също се изпарява.
Растенията поглъщат вългеродния двуокис и отделят кислород. Те ще успеят да компенсират по-рядкото проветряване на помещенията.

Помагат ви да си починете

Особено ако работите с компютър. Лекарите препоръчват на всеки 45 минути взиране в екрана, да правите 15 минути почивка, в която да гледате към дърветата навън или към саксиите с цветя в стаята.

Предразполагат клиентите и партньорите, които посещават офиса ви

Може да ви звучи странно, но резултатите от австралийското изследване показват, че доверието към една фирма се увеличава, когато в офиса й се отглеждат растения. Хората смятат, че те я стабилна и в техните очи авторитетът й нараства.

Както виждате, отглеждането на цветя в офиса не само не ви пречи, но и ви помага да работите ефективно. Да не говорим колко приятни емоции ще ви донесе самият факт, че вие се грижите за живо същество и то расте и се развива пред очите ви.

Пробвайте!

Подобни публикации