wg_ss13_campaign_main_12_web_1column

Изображение: GUCCI – spring summer advertising

Повечето жени твърдят, че благодарение на високите токчета се чувстват по-красиви, по-секси и по-уверени. Други пък се чувстват по същия начин и с ниски обувки. Независимо от коя група сте, със сигурност сте чували, че:

Носенето на високи токчета рано или късно предизвиква болки в гърба, а понякога и по-сериозни проблеми

Всъщност това е вярно, ако държите да се разхождате на 15 см токчета всеки ден. Ако носите токчета с дължина между 5 и 8 см и поне 2 пъти седмично ходите с равни обувки, то едва ли ще имате проблем.

Носенето на високи токчета винаги е неудобно

Това също е голяма заблуда. Носенето на високи токчета е неудобно, ако не сте избрали подходящите обувки. Много е важно сводът ви да съвпада с извивката на обувката. Ако е така, то вие ще се чувствате чудесно, ще стъпвате стабилно и няма да имате проблеми.

Друга причина да се чувствате неудобно е, че всъщност токчетата ви карат да стоите по-изправени и да балансирате теглото си. Ако досега сте били с неправилна стойка, много е възможно в началото да не се чувствате особено комфортно на токове.

Високите токове влияят зле на мускулите

Всъщност, ако не прекалявате с дължината им, това просто не е вярно. Дори напротив. Жените, които носят обувки на високи токчета имат по-силни крака и тазови мускули.

Разбира се, тези три твърдения са мит, ако се придържате към основния принцип за добро здраве „всичко с мярка” и отделяте по 10 – 15 минути седмично, за да накиснете краката си в топла вода с минерални соли и след това да направите масаж на стъпалата си с етерично масло от мента.

Подобни публикации