Двете компании може би ще си сътрудничат в сферата на iPad 3

Снимка: Reuters

Sharp ще бъде новият производител на дисплеите за третото поколение iPad на Apple, пише Wall Street Journal.
Според изданието новият „ретина“ дисплей на бъдещия iPad 3 ще има четири пъти по-висока резолюция от предишното поколение. Все пак Sharp няма да е единственият производител на екраните за iPad, много вероятно е Apple да се обърне и към други доставчици, за да може да посрещне очакваното голямо търсене на устройството.

Според WSJ обаче сътрудничеството между Sharp и Apple ще бъде по-задълбочено, отколкото се възприемаше досега, като дори се очаква Apple да инвестира в японски заводи на Sharp. Освен дисплеи за iPad азиатската компания ще произвежда екрани и за iPhone. И за iPhone 5 обаче се очаква да има и други производители на екрани.

Впрочем Apple и Sharp вече работят заедно. През декември 2010 г. Ройтерс предаде, че Sharp разширява производствения си капацитет за дисплеи. Apple и Sharp инвестираха 1,2 млрд. долара, като по-голямата част от това вложение бе поета от Apple.

Още по онова време мениджърите на компанията от Купертино са осъзнали, че сътрудничеството между Apple и Samsung няма да може да бъде продължено – Samsung и в момента е поддоставчик на Apple, но редовните съдебни искове между двете компании разклати връзката на двете компании.

Нови слухове има и за предполагаемия телевизор на Apple. Според анализатора на Jefferies & Co Питър Мисек Apple ще представи телевизор с нова концепция за управление още в средата на 2012 г. И по този проект Apple работела тясно със Sharp. И в момента Apple предлага приемници (т .нар. Set-Top-Box) с хардуер за iPad и телевизионна функция, но поне засега компанията няма пълноценен телевизор в продуктовия си портфейл.

Apple планира да свърже силно телевизора си с облачната си технология iCloud и да въведе гласова навигация чрез познатия от iPhone 4S асистент Siri. Производството може да започне през февруари 2012 г., пише Bloomberg.

Източник: Dnes.bg

Подобни публикации