Да откриваш добрите идеи и да знаеш на кои новостартиращи компании да подадеш ръка си е майсторство. А за Betaworks може да се каже, че са направо виртуози в тази област.

Betaworks-Giphy

Giphy – the search engine for gifs

Какво е Betaworks

Това е компания, която инвестира в различни идеи, свързани с намирането и анализа на информация в интернет, общуването между хората, създаването на потребителски удобства в мрежата. Създадена е през 2008 година и сме сигурни, че сте чували поне няколко от имената на компании, подкрепени от Betaworks и че използвате услугите най-малко на една от тях.

Къде инвестират Betaworks

Twitter, Tumblr, Groupon, Pinterest – познато ли ви звучи?
Chartbeat например е компания на Betaworks, която прави анализ на трафика на уебсайта ви в реално време.
Bloglovin помага на потребителите да следят по-лесно блоговете, които харесват.
Bitly трансформира дългите линкове в къси, което определено помага при постването им в социални мрежи.
Airbnb позволява хора, които разполагат с голямо жилище или с повече от един апартамент/къща, да ги дават под наем за кратки или по-дълги периоди от време на хора от цял свят.

И това са само малка част от компаниите, на които Betaworks са помогнали да се развият.

Betaworks-products-Dots

Two Dots gaming app – 40 million downloads and counting

С какво друго се занимават Betaworks

Betaworks разработват продукти за иновативни дигитални стратегии и помагат на различни компании да ги използват в полза на своя бизнес. Активната онлайн общност – OpenBeta – която поддържат, редовно тества тези продукти преди да бъдат пуснати на пазара. Към тази общност може да се присъедини всеки. Достатъчно е да се регистрира на уебсайта: Betaworks.com

Освен, че имат нюх за добрите идеи, Betaworks съумяват и да създават екипи и общности, които работят отлично заедно. Те решават сложни проблеми, за да бъде ползването на различни уебсайтове и приложения лесно за потребителите.

В Следващата публикация ще ви разкажем по-подробно за Chartbeat и за това как можете да го използвате, за да подобрите посещаемостта на уебсайта си. Дотогава прегледайте досегашните публикации в нашата вдъхновяваща поредица.

Изображения: Betaworks.com

Подобни публикации