Chartbeat-Measure-what-matters

Опознайте вашите потребители, за да им дадете съдържанието, което ги интересува

Chartbeat е компания, която вече представихме в нашата поредица за вдъхновение. Продуктите й могат да са ви полезни, за да подобрите съдържанието и да повишите посещаемостта на вашия уебсайт. А може и добрата идея просто да ви стимулира да осъществите вашите мечти в тази област.

Какво е Chartbeat

Фирмата предлага инструменти за анализ на поведението на потребителите в реално време. Те са много лесни за употреба и бързо ви дават представа какво трябва да промените по уебсайта си, за да привлича той повече посетители.

С какво инструментите за анализ на Chartbeat са по-различни от Google Analytics

Да, Analytics има опция за проследяване на потребителското поведение в реално време, но Chartbeat определено е различен.

Инструментите на Chartbeat ви помагат да разберете как точно си взаимодействат потребителите с вашето съдържание в момента. С тях получавате много по-подробна информация за това какво правят потребителите между кликванията: четат, пишат, скролват, колко точно скролват, какво търсят, кои части от съдържанието са труднодостъпни за тях и трябва да се изведат на преден план, кои са предпочитаните вътрешни връзки.

Освен това те са направени специално за създателите на съдържание, а не за уеб анализаторите. Това означава, че вие и вашият екип много по-лесно ще се ориентирате какво се случва със уебсайта и какво трябва да се променя. Още по-хубавото е, че можете да направите промените веднага, да ги тествате върху потребителите и да видите резултата много бързо.

Какви са все пак някои от основните функции на Chartbeat

С Chartbeat вие проверявате:

• колко е общият брой на посетителите на уебсайта към момента;
• кои са източниците на трафик (връзки, търсачки, социални мрежи, директни връзки, вътрешни връзки);
• брой кликвания на една статия за минута време;
• дълбочина на скролването;
• ангажираност на потребителите.

И това са само част от функциите. В лабораториите на Chartbeat – до които имате достъп – можете да видите полезни за вас визуализации на поведението на потребителите в реално време.

Мога ли да ползвам само Chartbeat

Всъщност не. Добре е да тествате безплатните демоверсии на програмите, които предлага Chartbeat и да видите коя ще ви е по-полезна. След това ви препоръчваме да я използвате заедно с останалите инструменти за анализ, с които вече разполагате. Това ще ви помогне да подобрите изцяло уебсайта си – като съдържание, функционалност, дизайн.

Посете уебсайта на Chartbeat, за да тествате програмите или се върнете към предишните статии от нашата поредица, за да се заредите с вдъхновение и стимул да осъществите вашите идеи. Успех!

Chartbeat-for-Everyone
Изображения: Chartbeat.com

Прочетете и статията, в която представихме Chartbeat.

Подобни публикации