Виртуални пари за по-изгодни покупки и по-малко разходи

Circle-dot-com_1

В поредицата от компании, базирали бизнеса си на интересни идеи, свързани с Интернет, които ви представяме, дойде ред и на Circle. Ако сте чували за биткойни и печелене на виртуална валута от изчислителната мощност на компютъра ви, сигурно вече знаете поне нещичко за тази компания.

Какво е Circle

Най-общо казано това е компания, която създава потребителски услуги, улесняващи използването на виртуални пари – биткойни. Платформата й е базирана на софтуер с отворен код.

Какво е биткойн

Биткойн (на английски: Bitcoin) е платежна система, основана на P2P разпределена мрежова архитектура и работеща с едноименна единица биткойн, наричана виртуална валута или криптовалута [wikipedia].Тя представлява цифрова поредица, която е закодирана и практически няма как да бъде фалшифицирана или проследена, както обикновените пари.

Защо Circle създава услуги, които правят използването на биткойни по-лесно

Компанията смята, че виртуалната валута дава възможност за по-изгодни покупки, за мигновено получаване на пари и за по-малко разходи, свързани с оперирането на парите и защитата им.

Нормалните пари се държат в банки, на които клиентите дължат определени такси за всяка транзакция. Те могат да бъдат проследявани, откраднати, фалшифицирани. С биткойни това не може да се случи. Освен заради естеството на биткойните и заради допълнителните мерки за сигурност, които са въведени от Circle: удостоверение за самоличност от два източника, мултисигнатура и офлайн поддръжка, за да се избегне рискът от хакерски атаки, застраховка. И тези мерки не натоварват потребителите с допълнителни разходи.

Circle-dot-com_2

Желанието на Circle е да подпомогне развитието на една нова икономика, в която парите ще се придвижват безпрепятствено, бързо и лесно, както се случва в момента с информацията в Интернет.

Посетете уебсайта на Circle, за да разберете повече как вие можете да сте част от тази нова икономика, потърсете повече информация как се печелят биткойни или се захванете с осъществяването на вашата бизнес идея. Ние просто ви даваме примери за вдъхновение.

Изображения: Circle.com

Подобни публикации