Cisco, световно известната фирма за производство на оборудване за компютърни мрежи обяви, че ще придобие облачната структура Meraki за 1.2 милиарда долара.

Изображение: http://allthingsd.com

Meraki засега ще запази структурата си и ще се присъедини към Cisco като Cloud Networking Group. Екипът също ще бъде запазен и ще продължи да работи в Сан Франциско. Meraki ще продължи да поддържа своите клиенти и съществуващите хардуер и услуги, както и да развива нови продукти.

Meraki стартират като изследователски проект на студенти от Масачузетския технологичен институт през 2006 година. Потребители на техните продукти и услуги са средно големи и големи фирми, училища и организации. Meraki осигуряват Wi-Fi мрежи, устройства за сигурност и софтуер, помагат и на бизнеса да се адаптира за все по-необходимия достъп до корпоративни мрежи през смартфони и таблети. Компанията предвиждаше да излезе на борсата, но поради разминаване в оценките на стойността е предпочела в крайна сметка да приеме офертата на Cisco.

Някои анализатори разглеждат сделката и като опит от страна на Cisco да неутрализират Aruba, техен конкурент, насочен предимно към малкия и среден бизнес.

Източник: Kaldata

Подобни публикации