Една декларация, единна практическа работа с Google

Една декларация, единна практическа работа с Google

Изображение: Google

Най-голямата търсачка в мрежата – Google ще обедини над 60 различни декларации за поверителност и ще ги замени с една обща, която е много по-кратка и лесна за четене. Освен това Условията на Google за предоставяне на услуга (Google Terms of Service) ще бъдат съкратени и ще станат по-лесни за четене. Тези промени ще влязат в сила на 1 март. От Google вече започнаха да информират потребителите в началната си страница.

Основна цел на промяната е опростяване на общите условия за ползване на услугите на Google, които стават по-малко на брой и значително по-разбираеми.

„Новата ни декларация отразява желанието ни да създадем лесна практическа работа с продуктите, при която се прави това, което искате и когато ви е необходимо. Независимо дали четете имейл, който ви напомня да планирате семейна среща, или търсите любим видеоклип, който искате да споделите, стремим се да направим така, че да можете да преминавате с лекота между Gmail, Календар, Търсене, YouTube или всичко, което животът ви изисква”, се казва в съобщение на Google.

С новата политика компанията ще може да комбинира потребителски данни от няколко свои услуги, когато човек влезе в своя Google акаунт. Например, използвайки данни от Google Calendar и Google Maps, компанията ще може да генерира напомняния за насрочени срещи и да взема предвид колко далеч е потребителят от мястото на срещата.

Повече подробности за промените, вижте тук.

Източник: Manager.bg

Подобни публикации