В тайванската преса се разнесе слухът, че Intel планират да направят инвестиция в размер на $377 милиона в Sharp с цел комбинирането на енергоспестяващите IGZO панели на Sharp с техните собствени процесори Haswell. Комбинираната технология трябвало да започне да се използва в третото поколение ултрабуци, таблетите и смартфоните от второто тримесечие на 2013 година нататък.

Процесорите Haswell са отговорът на Intel на енергоспестяващите чипове на най-големия им конкурент ARM. Чиповете Haswell би трябвало да консумират само 10W – поне така бяха обявили самите Intel. Тъй като потреблението на енергия е свързано до голяма степен с използването на дисплея, при един IGZO дисплей Haswell би могъл да бъде още по-икономичен.

На този етап и Intel и Sharp отказват да коментират тези слухове. Наблюдателни анализатори обаче напомнят, че по време на последната си конференция посветена на ултрабуците, Intel поканиха на сцената представител на Sharp, който да обясни преимуществата на IGZO технологията. Тогава Sharp обещаха, че ако използват IGZO, бъдещите ултрабуци ще стават все по-мощни, все по-икономични и едновременно с това, не по-дебели или големи.

Източник: Kaldata

Подобни публикации