What-is-Quirky

Изображение: Quirky

Силата на Интернет е в две неща:

1. помага на хора с еднакви интереси да се намерят и да се обединят;
2. улеснява ги в правенето на всякакви щуротии, които могат в един момент да се превърнат в успешен бизнес.

Quirky е живо доказателство за това. Компанията от дизайнери, проектанти и всякакви други магьосници от сферата на точните науки и изкуствата ви предлагат да споделите с тях идеите си за изобретения. Те ще ги превърнат в реалност, след което общото ви творение ще бъде пуснато за продажба.

Звучи малко щуро, но работи.

Вижте каква е схемата – от кандидатстването до реализирането на проекта и продажбата му. Независимо дали ще участвате, ще се поучите от успешния бизнес модел или просто ще се накефите на идеята, все ще ви е от полза.

Кой може да кандидатства с идея за изобретение

Всеки, който се регистрира на уебсайта. Трябва само да имате изобретение, което искате да направите и да обясните накратко с какво то ще улесни живота на хората. Има доста подробно упътване как и какво е необходимо, за да бъде кандидатстването ви успешно. Но определено не е сложно.

Какви идеи за изобретения приемат все пак

Всякакви. От странни, спестяващи място държачи за офисни материали и to do гривни, през продукти за него, за нея, за дома, за здравето, та чак до изобретения за повишаване на енергийната ефективност, пестене на вода и подобни.

Кой избира кои идеи да се реализират

Както казахме, можете да качите на уебсайта идеи за какви ли не изобретения. След това останалите членове на общността – изобретатели като вас – гласуват за нея. Проектите са достъпни за разглеждане и гласуване точно 7 дни. Имате различни възможности – просто да вдигнете палец, да оставите ревю, да покажете, че нещо такова вече има като дадете линк към артикул от раздела „подобни продукти”.

След като минат 7 дни достъп до идеята имат само експертите на Quirky. Те разглеждат най-харесваните идеи, обсъждат ги и преценяват дали могат да ги превърнат в реални продукти. Хубавото е, че тези обсъждания се предават на живо и вие можете да ги гледате, независимо в коя точка на света се намирате.

Реализация на идеята

След като една идея бъде одобрена тя заминава за реализация. Общността участва и в този процес със съвети и коментари за цвета и търговското име на продукта например.

Продажби

Изобретението е вече реалност и се показва в магазина. Продуктите са разделени по категории, а също и по цена, и се предлагат на всеки, който поиска да ги притежава.

Може би ви звучи странно, но идеята е страхотен начин да се забавляваш, да реализираш идеите си и да печелиш. Никой не обещава да е лесно. Но моделът определено работи.

Посетете уебсайта на Quirky или вижте подобни публикации в блога.

Подобни публикации