Този растеж ще е подхранван от увеличените продажби на смартфони.

Samsung планира да увеличи своите продажби на мобилни телефони с 15% през следващата година, като това ще се дължи главно на по-добрата реализация на смартфони. Това ще постави южнокорейската компания по-близо до сегашния лидер при мобилните телефони Nokia, коментира „Ройтерс“.

Снимка: Associated Press

Samsung детронира Apple при производителите на смартфони през третото тримесечие, благодарение на своя флагмански модел Galaxy S. Южнокорейската компания в момента е вторият по големина производител на мобилни телефони и очаква да продаде 374 млн. устройства през 2012 г. От тях Samsung предвижда продажбите на смартфони да бъдат около 150 млн. бройки. През тази година азиатският технологичен гигант е реализирал продажби на 325 млн. телефони.

За сметка на това Nokia очаква продажбите й да се свият с 5% до 399 млн. броя през следващата година, показват данни на изследователската компания Strategy Analytics. Финландската компания загуби лидерството при смартфоните и се опитва да възвърне частично позициите си като сключи стратегическо сътрудничество с Microsoft през февруари 2011 г.

Lumia 800, първият смартфон с операционна система Windows Phone, вече дебютира на някои пазари, но отзивите за него са противоречиви. Поради ограничените му продажби е още трудно да се правят изводи за успеха на новите устройства на Nokia.

Източник: Capital.bg

Подобни публикации